Nyheter

Skatt på utdelningar – XACT OMXC25

Publicerad

den

XACT OMXC25 (UCITS ETF) är en ackumulerande fond dvs. ingen utdelningar genomförs från den börshandlade fonden till investerare. Xact reder ut Skatt på utdelningar – XACT OMXC25 (UCITS ETF).

Gällande skatt på utdelningar från danska bolag till fonden, betalas 27% i skatt till den danska skattemyndigheten. Denna ETF som ger exponering mot Danmark kommer även att söka restitution om 12% vilket resulterar i en total skatt om 15%.

Xact utreder möjligheterna att få nedsatt skatt direkt från den danska skattemyndigheten och skulle vid ett sådant utfall betala 15% i skatt vid källan.

Om XACT OMXC25 (UCITS ETF)

XACT OMXC25 (UCITS ETF) är den första ETF:en* som noteras på Köpenhamnsbörsen. Detta ger placerare möjlighet att i realtid enkelt köpa och sälja en korg med de 25 största och mest omsatta danska bolagen. Den låga förvaltningsavgiften innebär också ett kostnadseffektivt sparande.

Viktig information

Xacts börshandlade fonder är juridiskt och skattemässigt klassade som fonder. Xacts börshandlande fonder med säte i Sverige förvaltas av Handelsbanken Fonder AB och står under Finansinspektionens tillsyn. De fonder som har sitt säte i Norge förvaltas av Handelsbanken Kapitalforvaltning AS och står under tillsyn av Finanstilsynet.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version