Nyheter

SHE ETF investerar i kvinnliga ledare

Publicerad

den

SPDR SSGA Gender Diversity Index ETF (SHE ETF) följer ett börsvärdevägt index över amerikanska storbolag med en relativt hög andel kvinnor i ledande befattningar och direktörsposter. SPDR SSGA Gender Diversity Index ETF (SHE ETF), som handlas på NYSEArca, är en utdelande ETF. Denna börshandlade fond kommer med en årlig förvaltningskostnad på 0,2 procent.

SHE Factset Analytics Insight

SHE söker sig till företag som anställer kvinnor i ledarroller på hög nivå. Fonden utvärderar de 1 000 största amerikanska företagen för andelen kvinnor i styrelsen och i ledande befattningar (definierad som Senior VP eller högre). Företag som rankas bland de 10 % bästa inom varje sektor ingår i portföljen, med förbehållet att varje företag måste ha minst en kvinna i sin styrelse eller som VD. Företag väljs ut efter sektor och viktas efter marknadsvärde med en individuell takvikt på 5 %.

SHEs resultat, som lanserades i mars 2016, bör inte avvika radikalt från den breda marknaden – tilltalande för investerare som vill ha neutral täckning med stora bolag samtidigt som de stödjer fondens principer.

Nyckelfunktioner

SPDR® SSGA Gender Diversity Index ETF strävar efter att ge investeringsresultat som, före avgifter och utgifter, generellt motsvarar den totala avkastningen för SSGA Gender Diversity Index (”Indexet”)

Strävar efter att ge exponering för amerikanska företag som uppvisar större könsmångfald inom seniort ledarskap än andra företag i deras sektor

Företagen i indexet rankas inom varje sektor efter tre könsmångfaldskvoter

Indexet strävar efter att minimera variationer i sektorvikter jämfört med sammansättningen av indexets bredare investeringsuniversum genom att fokusera på företag med de högsta nivåerna inom sina sektorer av könsmångfald inom seniort ledarskap

Fondsammanfattning

Investeringen syftar till att ge investeringsresultat som, före avgifter och utgifter, generellt motsvarar den totala avkastningen för SSGA Gender Diversity Index, som spårar amerikanska företag som är ledande när det gäller att främja kvinnor genom könsmångfald i sina styrelser och i ledningen. Under normala marknadsförhållanden investerar fonden i allmänhet i stort sett alla, men minst 80 %, av sina totala tillgångar i de värdepapper som ingår i indexet.

Dessutom kan den investera i aktier som inte ingår i indexet, likvida medel eller penningmarknadsinstrument. Fonden är icke-diversifierad.

Handla SHE ETF

SPDR SSGA Gender Diversity Index ETF (SHE ETF) finns endast att handla i USA. Av den anledningen finns den inte i utbudet hos svenska nätmäklare. CMC Markets erbjuder emellertid handel i SHE ETF.

Även AvaTrade erbjuder handel med SPDR SSGA Gender Diversity Index ETF (SHE ETF) i form av CFDer. Till AvaTrade.

Även IG erbjuder emellertid handel i SPDR SSGA Gender Diversity Index ETF (SHE ETF). Till IGs ETF Screener.

Största innehav

NamnVikt %
UnitedHealth Group Incorporated5.27%
salesforce.com inc.4.94%
Netflix Inc.4.64%
Visa Inc. Class A4.51%
Walt Disney Company4.37%
Intuit Inc.3.70%
PayPal Holdings Inc.3.33%
NIKE Inc. Class B3.12%
Shopify Inc. Class A2.24%
Merck & Co. Inc.2.18%

Innehav kan komma att förändras

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version