Nyheter

SCOP ETC för den som tror på ett fallande kopparpris

Publicerad

den

WisdomTree Copper 1x Daily Short (SCOP ETC) är utformat för att göra det möjligt för investerare att få en ”kortexponering mot en totalavkastningsinvestering i kopparterminskontrakt genom att spåra Bloomberg Copper Subindex (Indexet) och ge en säkerhetsavkastning.

En daglig kort exponering innebär att produkten är utformad för att återspegla minus en gånger den dagliga procentuella förändringen i indexnivån. Till exempel, om indexet skulle stiga i värde med 5% på en viss dag, är produkten avsedd att minska i värde med 5% den dagen (minus avgifter och kostnader). WisdomTree Copper 1x Daily Short är en börshandlad råvara (”ETC”). Det är inte en UCITS -produkt.

Värdepapper i denna ETC är strukturerade som skuldebrev och inte som aktier (eget kapital) och kan skapas och lösas in på begäran av auktoriserade deltagare och handlas på börs precis som aktier i ett företag. ETC stöds av swappar. Betalningsförpliktelserna för swappmotparterna till emittenten skyddas av säkerheter som hålls markerade dagligen. Säkerheten hålls på separata konton på The Bank of New York Mellon.

Bloomberg Copper Subindex Total Return

Indexet är utformat för att återspegla rörelsen i priset på de kopparterminer som används i Bloomberg Commodity IndexSM som kontinuerligt rullas på ett förutbestämt rullande schema. Varje handelsdagens avkastning, exklusive avgifter och kostnader, kommer att vara positiv när indexet sjunker i förhållande till föregående dags avslutning och negativt när indexet stiger i förhållande till föregående dags avslutning.

Korta ETC är endast avsedda för investerare som förstår riskerna med att investera i en ETC med kort exponering och som avser att investera på kort sikt. Varje investering i en kort ETC bör övervakas dagligen för att säkerställa överensstämmelse med din investeringsstrategi. Se avsnittet ”Riskfaktorer” i det relevanta prospektet för ytterligare information om dessa och andra risker som är förknippade med en investering i korta ETC. Du bör rådfråga en oberoende investeringsrådgivare innan du gör en investering i en kort ETC för att avgöra om den är lämplig för dina förhållanden.

Handla SCOP ETF

WisdomTree Copper 1x Daily Short (SCOP ETC) är en börshandlad råvara som handlas på London Stock Exchange.

London Stock Exchange är en marknad som få svenska banker och nätmäklare erbjuder access till, men DEGIRO gör det.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamnISIN
LSEUSDSCOPJE00B24DK645
Borsa ItalianaEURSCOPJE00B24DK645

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version