Följ oss

Nyheter

Så kan du koppla av i sommar – Nordnet, Avanza & Zignals

Publicerad

den

Så kan du koppla av i sommar - Nordnet, Avanza & Zignals

Sommaren och semestertiderna är här. Många minns med förskräckelse det kraftiga börsfall vi fick genomleva under förra sommaren. Detta har lett till att flera privatinvesterare tagit det säkra för det osäkra och sålt av riskfyllda tillgångar under juni. Det finns dock andra alternativ för den som vill vara med på börsen i sommar.

I dagsläget är det väldigt enkelt att handla elektroniskt via en laptop eller en smartphone, både i Sverige och utomlands. Både Avanza och Nordnet har iPhone-appar tillgängliga idag. Du laddar ner dem via Apple App Store. Nordnet har även en iPad-app.

Nu till verktygen / hjälpmedlen som jag vill rekommendera. Ställ in gratis kurslarm via någon av nedan sajter / aktörer. Genom kurslarm funktionen behöver du inte själv bevaka marknaden. Om något av dina larm skulle triggas kommer du direkt att få ett mail eller SMS avseende detta i mobilen. Sedan kan du välja om du vill köpa eller sälja.

Nordnet

Du kan ställa in kurslarm för samtliga nordiska börser om du är kund hos Nordnet. Tjänsten är gratis om väljer e-mail formatet. SMS-larm kostar 2,00 kr per SMS. Så här gör du. Gå till fliken Marknaden / Skapa kurslarm. Välj ett instrument och en kursnivå. Inga kurslarm tillgängliga för utländska aktier.

Avanza

Precis som Nordnet tillhandahåller Avanza en kurslarm tjänst för samtliga nordiska marknader men även utländska marknader ingår. Tjänsten är gratis om du väljer e-mail formatet. SMS-larm kostar 1,99 kr per SMS. Så här gör du. Gå till fliken Spara och Placera / Larm. Välj ett instrument och en kursnivå.

Zignals

Skapa ett konto gå sedan till Tools / Alerts. Zignals har 15 000 instrument från flera globala börser upplagda i sin databas bl.a. från USA, Kanada, Europa, Indien m m. Tjänsten är gratis att använda. Jag har endast testat kurslarm via e-mail. Det går även att välja SMS-larm.

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.