Nyheter

Så kan du få hävstångseffekt mot utvalda ETFer

Publicerad

den

Visste du att det precis har blivit betydligt enklare att investera i några av de mest populära börshandlade fonder, ETF:er, i USA? Tidigare har det varit krångligt att ta positioner i ETF:er vilka nämligen handlas i USA. Nu går det att enkelt ta en position, inklusive hävstång, genom Mini Futures.

Trots fallande börser har ETF:er fortsatt att locka betydande belopp. Hittills i år har amerikanska ETF:er redovisat ett inflöde om en halv biljon dollar. Lyfter vi blicken och tittar på tre år är inflödet enorma 1,7 biljoner dollar, enligt statistik från Bloomberg. Statistiken avser bara USA. Lyfter vi blicken till fler marknader är inflödet ännu större. ETF:er har på tio år helt målat om kartan för sparande i USA.

I Sverige har dock inte ETF:er blivit någon jättesuccé som sparprodukt på börsen. Orsaken är enkel. Att handla över gränserna är både komplicerat och kostsamt. De mest populära och största ETF:erna handlas inte på Stockholmsbörsen eller NGM utan på NYSE Arca eller Nasdaq i USA. Svenska investerare har därför mer eller mindre gått miste om den snabbast växande delen av finansmarknaden.

Andra krångliga tillgångar att ta egen exponering mot har det dock gått att ta position i, och då med hävstång, med hjälp av Societe Generales Mini Futures. Det kan handla om exempelvis enskilda amerikanska aktier som Tesla eller råvaror som kaffe eller apelsinjuice.
Nyligen har Societe Generale tagit sina Mini Futures till det helt nya området ETF. Banken har nu för första gången gjort det möjligt att investera i Mini Futures med utvalda populära ETF:er som underliggande tillgångar.

Få exponering mot några av de mest populära ETF:erna fast med hävstång

Det nya utbudet av Mini Futures på ETF:er omfattar några av de mest populära ETF:erna från förvaltare såsom iShares, Vanguard, VanEck och State Street. Det nya utbudet ger tillgång till ett stort antal olika sektorer (t.ex. teknik, hälsovård och fastigheter) och geografiska områden (t.ex. Japan, USA eller tillväxtländer). Det är också möjligt att få exponering mot tematiska områden som ren energi.

Dessa nya Mini Futures på ETF:er kan vara intressanta för investerare som är övertygade om ett tema som en specifik ETF kan ha. Societe Generale Mini Futures gör det enkelt att investera i dessa mycket populära ETF:er samtidigt som du som investerare erbjuds att investera med hävstång. Societe Generales nya Mini Futures på ETF:er är tillgängliga med en initialt hävstångseffekt på upp till 5.

Hävstångseffekten förstärker en positiv utveckling men den förstärker även nedgången för ditt kapital om utvecklingen går åt fel håll jämfört med vad du förutspått. Investeringar i Mini Futures innebär att investeraren kan förlora hela sitt investerade belopp. Den inbyggda stop loss-mekanismen som finns i Mini Futures begränsar dock förlusterna och det är aldrig möjligt att förlora mer än det investerade kapitalet.

Du hittar alla produkter via den här länken.

Disclaimer:

HANDEL MED VÄRDEPAPPER INNEBÄR ALLTID EN RISK. Produktens värde kan både minska och öka och du riskerar att förlora hela eller delar av det investerade kapitalet. Denna marknadsföringskommunikation är avsedd för professionella och sofistikerade icke-professionella investerare med hemvist i Sverige. Informationen i denna marknadsföringskommunikation är endast vägledande och har inget kontraktsvärde. De finansiella instrument som nämns beskrivs endast kortfattat. Innan investerare investerar bör de ta del av dokumentet med nyckelinformation (KID), grundprospektet och de slutliga villkoren som publiceras på webbplatsen warrants.societegenerale.se, särskilt avsnittet ”Riskfaktorer” i grundprospektet. Informationen i denna marknadsföringskommunikation är endast avsedd för informations ändamål och är inte en rekommendation att köpa eller sälja något finansiellt instrument. Det får inte under några omständigheter ersätta professionell rådgivning i samband med något som ingår i kommunikationen, eftersom det kanske inte är lämpligt för alla investerare. Investerare bör fatta sina egna investeringsbeslut utifrån sina specifika investeringsmål och sin ekonomiska situation och använda sig av oberoende rådgivare om de anser det nödvändigt. Handel med börshandlade produkter kräver ständig övervakning av positionen. Börshandlade produkter innebär en hög risk om de inte hanteras på rätt sätt och är en produkt som inte är okomplicerad och kan vara svår att förstå. Tidigare resultat är inte en indikator på framtida resultat. Denna marknadsföringskommunikation är utgiven av Societe Generales Frankfurt filial. Societe Generale är ett franskt kreditinstitut som övervakas av Autorité de Contrôle Prudentiel et de Résolution (ACPR), kontrolleras av Autorité des Marchés Financiers (AMF) och under Europeiska centralbankens (ECB) tillsyn. Information om vilka föresikter som vi omfattas av tillhandahålls efter begäran.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version