Nyheter

Så här kan du blanka Tesla med en ETP

Publicerad

den

Will Rhind, VD på den amerikanska ETF-leverantören GraniteShares intervjuades av London South East från New York där Granite har sitt huvudkontor. Granite Shares är en nischaktör i ETF-industrin på 6 biljoner dollar. Bolagethar 1,5 miljarder dollar i tillgångar under förvaltning (AUM). Här lär vi oss blanka Tesla med en ETP.

Will förklarar för oss varför ETF:er är en användbar del av alla erfarna investerares handelsportföljer eftersom de erbjuder ett billigt flexibelt alternativ till direktinvestering i aktier. Han berättar att de är effektiva ur ett handels- och likviditetsperspektiv eftersom de kan handlas under marknadsmässiga timmar. Mer specifikt berättar han hur du kan blanka Tesla med en ETP.

Går att gå lång och kort med dessa produkter

GraniteShares innovativa utbud av tre gånger långa och tre gånger korta ETPer granskades nyligen i Financial Times. De ger erfarna investerare möjlighet att gå både långa eller korta på vissa populära aktier, precis som professionella hedgefondförvaltare gör.

”Vi har utökat kategorin genom att erbjuda hävstångseffekt på enskilda företag själva. Vi har 40 produkter i Storbritannien. Det är tre gånger såväl lång som kort till några av de mest populära företagen i Storbritannien och i USA inom teknikområdet.”

”GraniteShares har oljeföretag som BP och Shell, bankerna Barclays och Lloyds, BAe och Rolls Royce, och gruvföretag som Rio. Du kan spela sektor mot sektor på det sättet om du vill.”

”Sedan har du de amerikanska tekniska mega caps som Apple och Amazon, Tesla, Facebook osv. Mycket av resultatet för de viktigaste amerikanska riktmärkesindexen kommer från dessa fem aktier. Covid har förts fram tio år av tekniska störningar under de senaste månaderna ”, sa han.

Tre gånger hävstång innebär att du får tre gånger den dagliga vinsten av aktien. Du kan bara kan förlora det belopp som du har investerat. ”Det finns också en inbyggd stoppförlustmekanism över en viss nivå som hjälper till att mildra förluster om det underliggande går emot dig.”

I skrivande stund går det inte att handla GraniteShares produkter för en europeisk investerare. GraniteShares har en serie amerikanska råvaruprodukter som ännu inte är kompatibla med MIFID II. Deras brittiska produkter är ännu så länge inte passporterade till Sverige. Vi erfar emellertid att detta kan komma att ske i närtid efter det samtal vi hade med en av GraniteShares europeiska representanter.

1 kommentar

Populära

Exit mobile version