Nyheter

Så här går börsen i dag 20160506

Publicerad

den

Så här går börsen i dag 20160506 är en analys som kommer från Axiers analysarkiv och skrevs den 6/5-2016. Analyserna i arkivet är tillgängliga för Axiers betalande prenumeranter.

Så här går börsen i dag 20160506 Våra OMX-analyser kan fungera som ett av flera beslutsstöd för den som handlar med börshandlade fonder, ETFer, som följer Stockholmsbörsens index, till exempel XACT OMX eller SpotR, nedan finner Ni Så här går börsen i dag 20160506. Vill Du också läsa dem varje dag? Anmäl Dig för en provprenumeration på Axiers hemsida.

Anmäl Dig här för att prova Axier dagliga tekniska analyser

OMXS30 I position för en reaktion uppåt.

OMXS30 tappade även mark under onsdagen och det med -1,21%. Index stängde i den nedre delen av stapeln på 1319,17.

Vi har nu en lägre botten och en lägre topp, vilket fortsätter att bekräfta att index är i en nedåtriktad trend. Närmsta stödzon är 1314-1317 och därefter är det 1297.

Det har bildats en signal som ofta, inom en eller några dagar, ger minst en reaktion uppåt. Det negativa fortsätter att dominera och vi har nu en lägre topp och en lägre botten.

Index är just nu i en position där vi efter en inledande svaghet faktiskt kan se en rörelse uppåt som kan hålla på i minst några dagar. Men skall vi agera behöver vi se styrka och inte köpa för tidigt. D.v.s. vi vill se att föregående dags högsta överskrids.

Tidsdatum är 4 maj samt den 9-10 maj (denna zon är en större tidszon).

De amerikanska terminerna är just nu negativa där vi har SP500 på -0,11 %, Nasdaq är -0,17% samt Dow Jones är -0,11%. Det föreslår att vi kommer att se en försiktig negativ inledning av dagen.

FTSE 100 är -0,17%. Står sig denna siffra föreslår det en försiktigt negativ inledning av dagen.

Den asiatiska marknaden är mestadels negativ. Nikkei 225 är -0,37%, och Hang Seng har vi på -1,18%.  Australien 200 är +0,63%. Dessa siffror föreslår att vi kommer att se en negativ start av dagen.

On Balance Volyme för alla Large Cap aktierna, har nu fallit ner till nivåer som föreslår svaghet men ser vi en vändning upp inom det närmsta är det fortsatt möjligt med en större rörelse uppåt.

McClellan Oscillator: är nere i ett område där en botten är vanlig.

McClellan Summations Index: pekar nedåt och säger att vi skall vara försiktiga med att agera med stora positioner vid köpsignaler och att vi kan agera på säljsignaler. En vändning upp kan ge en större rörelse uppåt.

Spread (skillnad mellan Nasdaq 100 och S & P 500) är dagsbaserat negativ och pekar ned. Veckospreaden är negativ och pekar i sidled.

VIX har fortsatt att hålla sig vid relativt låga nivåer vilket har skapat utrymme för VIX att falla tillbaka och det kommer, om så sker, medföra att det stiger på börsen.

Slutsats: OMXS30 har en signal att agera på om vi ser att föregående dags högsta passeras. Då den stora trenden är ned skall vi agera försiktigt på köpsidan. Tid och pris föreslår dock att en reaktion uppåt idag eller på måndag är trolig.

Analytiker: Fredrik Jensen

Kursdata: Stockletter.se

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version