Nyheter

Så här går börsen i dag 20160429

Publicerad

den

Så här går börsen i dag 20160429 är en analys som kommer från Axiers analysarkiv och skrevs den 29/4-2016. Analyserna i arkivet är tillgängliga för Axiers betalande prenumeranter.

Så här går börsen i dag 20160429 Våra OMX-analyser kan fungera som ett av flera beslutsstöd för den som handlar med börshandlade fonder, ETFer, som följer Stockholmsbörsens index, till exempel XACT OMX eller SpotR, nedan finner Ni Så här går börsen i dag 20160429. Vill Du också läsa dem varje dag? Anmäl Dig för en provprenumeration på Axiers hemsida.

Anmäl Dig här för att prova Axier dagliga tekniska analyser

OMXS30 Var är riskzonen för index?

OMXS30 startade dagen med att falla tillbaka och fortsatte ner till 1364,41 innan det bottnade och härifrån steg sedan index och stängde på 1389,61 vilket innebar en uppgång på +0,20%.

Index har nu åter vänt upp över 1387 och en fortsättning på denna rörelse är en positiv signal.

Troligen ser vi en försiktig utveckling i början av dagen men sedan kan det ta fart uppåt.

Målzonen är vid de två tidigare toppar som är 1423-1432. Här kommer också två trendlinjer och möter upp. En klar stängning över denna zon är mycket positivt.

Ser vi istället att denna zon (1423-1432) ger oss en lägre topp kan vi istället se en större nedgång.

Vi har en utveckling som säger att vi kommer att se en större rörelse. Denna kan ske både upp som ner. Vi skall därför inte agera med stora positioner

Vi har stöd vid 1373 samt 1361.

Tidsdatum är den 26 april och 9-10 maj (denna sista zon är en större tidszon).

De amerikanska terminerna är just nu runt nollan där vi har SP500 på -0,06 %, Nasdaq är +0,01% samt Dow Jones är -0,03%. Det föreslår att vi kommer att se en försiktig inledning av dagen.

FTSE 100 är +0,09%. Står sig denna siffra föreslår det en försiktigt positiv inledning av dagen.

Den asiatiska marknaden är mestadels negativ. Nikkei 225 är -1,44%, och Hang Seng har vi på -2,97%.  Australien 200 är +0,90%. Dessa siffror föreslår att vi kommer att se en negativ start av dagen.

On Balance Volyme för alla Large Cap aktierna, vände försiktigt nedåt men är i en stigande trend. Fortsatt finns möjligheten för att vi skall se en större rörelse uppåt.

McClellan Oscillator vände ner och det finns utrymme att falla tillbaka. En stabilisering vid nuvarande nivåer är bra och ser vi att köpare strömmar till kan vi få en stor rörelse uppåt.

McClellan Summations Index: pekar nedåt och säger att vi skall vara försiktiga med att agera med stora positioner vid köpsignaler och att vi kan agera på säljssignaler. En vändning upp kan ge en större rörelse uppåt.

Spread (skillnad mellan Nasdaq 100 och S & P 500) är dagsbaserat negativ och pekar nedåt (pekar fortfarande så mycket nedåt att en reaktion uppåt är vanlig). Veckospreaden är negativ och pekar nedåt.

VIX steg under gårdagen och vi såg också att den amerikanska börsen föll tillbaka. Det finn nu en risk för att vi ser att VIX stiger mer, det skulle vara negativt för börsen. Men samtidigt skapas det utrymme nedåt för VIX. En stark rörelse uppåt på VIX är inget bra just nu. Ser vi snabbt att det blir en sidledes rörelse eller en nedgång är det positiva signaler.

Slutsats: OMXS30 är i en position där vi vid mer styrka kommer att se en rörelse upp till 1423-1432. Här kan det bli en större tveksamhet och en större topp kan bildas. Ett genombrott över denna nivå ger oss istället en stor rörelse uppåt.

Analytiker: Fredrik Jensen

Kursdata: Stockletter.se

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version