Nyheter

Så här går börsen i dag 20160122

Publicerad

den

Så här går börsen i dag 20160122 är en analys som kommer från Axiers analysarkiv och skrevs den 22/1-2016. Analyserna i arkivet är tillgängliga för Axiers betalande prenumeranter.

Våra OMX-analyser kan fungera som ett av flera beslutsstöd för den som handlar med börshandlade fonder, ETFer, som följer Stockholmsbörsens index, till exempel XACT OMX eller SpotR, nedan finner Ni Så här går börsen i dag 20160122. Vill Du också läsa dem varje dag? Anmäl Dig för en provprenumeration på Axiers hemsida.

Anmäl Dig här för att prova Axier dagliga tekniska analyser

OMXS30 Möjligheten finns

OMXS30 var under början av dagen nere och gjorde en ny botten och testade 1285 stödet. Det var sedan några stora svängningar där index till sist stängde på 1312,60 vilket var en uppgång om +1,68%.

Förutsättningarna finns för att vi skall kunna ha sett att en i alla fall tillfällig botten har skapats. Det är en ostadig botten och det finns fortsatt en risk för att vi skall se en snabb nedgång till 1254-1272.

Som stöd har vi en stigande trendlinje med start år 2008 och nästa punkt vid botten år 2011.

Vid en uppgång har vi 1341 området som en zon där vi kan se en reaktion nedåt men det kommer att skapas en högre botten. En stängning över 1360 (vilket inte sker idag) föreslår att vi kommer att se mer uppgång och att vi kommer att se 1400 eller högre.

Vi får inte glömma att index är i en fallande trend så det skall vara med mindre positioner vi använder samt att det kommer vid en uppgång skapas en signal för att blanka.

Tidsmässigt har vi den 6 februari att bevaka. Det är +/- 1-2 dagar som gäller.

De amerikanska terminerna är positiva där vi just nu har SP500 på +0,50%, Nasdaq är +0,58% samt Dow Jones är +0,35%. Det föreslår en positiv av dagen.

De europeiska terminerna är positiva och DAX är +0,56%, CAC 40 +0,61 % samt FTSE 100 är +0,34%. Står sig dessa siffror föreslår det en positiv inledning av dagen.

Den asiatiska marknaden är lite blandad men mestadels positiva siffror vilket föreslår att vi kommer att få en positiv inledning i Sverige. Nikkeis 225 är i skivande stund +4,81%.

McClellan Oscillator: steg och det finns mycket bränsle för att fortsätta att stiga. Men det finns nu också lite mer utrymme för att åter falla tillbaka.

McClellan Summations Index: pekar ned och säger att vi skall vara försiktiga med att vara aggressiva köpare vid köpsignaler.

Spread (skillnad mellan Nasdaq 100 och S & P 500) är dagsbaserat negativ och pekar nedåt. Veckospreaden är positiv och pekar uppåt.

VIX håller sig fortsatt vid höga nivåer och det visar att investerarna fortsätter med att vara försiktiga och är beredda att betala överpriser för att säkra sina portföljer.

Slutsats: Index kan ha skapat en botten som har en försiktig möjlighet att stå sig och att vi kommer att se en uppgång till minst 1340 men troligen högre, där 1400 på sikt är möjlig. Trenden är ned så vi skall vara försiktiga och inse att det kan vända ner igen och att uppgångar kommer att skapa signaler för att blanka.

Analytiker: Fredrik Jensen

Kursdata: Stockletter.se

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version