Nyheter

Så här går börsen i dag 20150911

Publicerad

den

Så här går börsen i dag 20150911 Denna analys kommer från Axiers analysarkiv och skrevs den 11/9-2015. Analyserna i arkivet är tillgängliga för Axiers betalande prenumeranter.

Våra OMX-analyser kan fungera som ett av flera beslutsstöd för den som handlar med börshandlade fonder, ETFer, som följer Stockholmsbörsens index, till exempel XACT OMX eller SpotR, nedan finner Ni Så här går börsen i dag 20150911. Vill Du också läsa dem varje dag? Anmäl Dig för en provprenumeration på Axiers hemsida.

Anmäl Dig här för att prova Axier dagliga tekniska analyser

OMXS30 Fortsatt korrektionsutseende

OMXS30 öppnade nedåt och rörde sig sedan upp och ned mer eller mindre i sidled där index stängde på 1494,35, vilket innebar en stängning på -0,85%.

Att index föll under 1505,99 i inledningen av dagen utlöste en dagsbaserad säljsignal och förväntningen är att vi kommer att se mer nedgång. Under inledningen av dagen kan det bli en uppgång men index skall inte stiga över 1523.

I hela regionen 1521-1532 kan en större topp ske och det lämna utrymme för att index trots allt kan pressa sig upp lite till.

Tidsmässigt är det 14 september eller 28 september +/- 1 tradingdagar som är viktiga att bevaka. Det ger oss 11-15 september, då helgen kommer mellan, att nu närmst bevaka.

Fortsatt är det 1578 som är den gräns för att omvärdera det negativa scenariot.

I tid finns det en större vändningsperiod i slutet av september, början av oktober. Det är möjligt att vi kommer att se att index fortsätter att hålla sig uppe och att vi ser mer styrka fram till denna tidpunkt.

De amerikanska terminerna är just nu positiva där SP500 är +0,38%, Nasdaq är +0,37% samt Dow Jones är +0,37%. Står dessa siffror kommer vi att ha en positiv inledning av dagen.

De Europeiska terminerna är också positiva och är mellan +0,31-0,60%, vilket föreslår att vi kommer att se en positiv öppning.

På den asiatiska marknaden är det blandade siffror där Nikkei 225 är +0,08% och Shanghai Composite är -0,07% och Hang Seng är positiv med +0,86%.

(Kortsiktig signal för terminshandel i OMX: Ingen just nu.)

McClellan Oscillator: vände försiktigt ner i en zon där det är vanligt att vi se att det blir en topp.

McClellan Summations Index: har nu precis vänt upp och är positiv och säger att vi kan agera på köpsignaler.

Spread (skillnad mellan Nasdaq 100 och S & P 500) är dagsbaserat positiv och pekar uppåt. Veckospreaden är positiv och pekar uppåt.

VIX steg något från nivåer där det finns möjlighet att vi ser att VIX fortsätter att stiga och det innebär i så fall att vi kommer att se att det blir mer svaghet på börsen.

Du kan få exponering mot OMXS30 med följande Mini Futures BEST:

Uppgång: B LONGOMX NA CBK med en hävstång 8,6 och en finansieringsnivå på 1 326,207 SEK

Nedgång: B SHRTOMX PI CBK med en hävstång 8,5 och en finansieringsnivå på 1 669,124 SEK

Läs mer om Mini Futures och Warranter på Commerzbanks hemsida

Slutsats: Index utlöste under gårdagen en dagsbaserad säljsignal. Under inledningen av dagen kan vi se att index stiger men det finns därefter en risk att vi åter ser att det tar fart nedåt. Uppgången sedan den 24 augusti har fortsatt ett korrektionsutseende och det gör att vi behöver förvänta oss att index kommer att underskrida denna botten när korrektionen är slut.

Analytiker: Fredrik Jensen

Kursdata: Stockletter.se

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version