Nyheter

Rothschild gör första köpet av Ethereum

Publicerad

den

Rothschild Investment meddelade i torsdags att kapitalförvaltaren köpt aktier för 4,75 miljoner dollar i Grayscale Ethereum Trust. Rothschild Investment Corporations första köpet av Ethereum motsvarar 265 302 aktier. Det är förvaltarens första köp i detta bolag.

Den institutionella investeringsförvaltaren ökade också sin position i Grayscale Bitcoin Trust med knappt 8 000 aktier till 38 346 aktier, jämfört med de 30 454 aktier företaget rapporterades inneha i slutet av 2020.

Förvaltningsföretaget avslöjade under torsdagen att dess aktier i ETH Trust var värda 4,75 miljoner dollar den 31 mars och dess innehav i BTC-Trust var värda 1,92 miljoner dollar.

Rothschild är ett av de första institutionella kapitalförvaltarna som söker ETH-exponering genom Grayscales investeringsprodukt.

Grayscale ägs av CoinDesks moderbolag Digital Currency Group. Ether, den ursprungliga kryptovalutan i Ethereum-blockkedjan, nådde en rekordhög nivå i går, vilket kan påverkats av Rothschild Investment Corporations tillkännagivande. Det kan antas att flera institutioner följer efter vilket skulle leda till en ökad efterfrågan och därmed ett högre pris på Ethereum.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version