Nyheter

Rize stänger ned fyra av sina börshandlade fonder på grund av svagt intresse

Publicerad

den

Den lilla ETF-emittenten, Rize som nyligen fick en ny huvudägare i form av Katie Woods och Ark Investment meddelar att företaget stänger ned fyra av sina börshandlade fonder på grund av svagt intresse. Beskedet kom knappast som en överraskning för någon, eftersom hela finansmarknaden sett detta köp som ett sätt för Ark Investment att komma i på den europeiska marknaden, inte för att utveckla och driva Rize börshandlade fonder.

De börshandlade fonder som stänger är

• Rize Emerging Market Internet and Ecommerce UCITS ETF (ECOM)

• Rize Education Tech and Digital Learning UCITS ETF (LERN)

Rize Medical Cannabis and Life Sciences UCITS ETF (BLUM)

• Rize Pet Care UCITS ETF (PETZ)

Alla dessa fyra börshandlade fonder har fått ett sista handelsdatum per den 12 december 2023, och fonderna kommer att lösa in andelarna senast den 20 december i år. Likviden kommer att distribueras till andelsägarna åtta dagar senare.

Rize Medical Cannabis and Life Sciences UCITS ETF (BLUM) var den andra börshandlade fonden som lanserades i Europa som hade fokus på cannabis. The Medical Cannabis and Wellness UCITS ETF (CBSX) gick i september 2023 samman med HAN-GINS Indxx Healthcare Megatrends Equal Weight UCITS ETF (W311). Det betyder att det numera inte länge finns någon europeisknoterad ETF med fokus på cannabis och marijuana.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version