Nyheter

Rekordexport av amerikanskt kött under Q1 2021

Publicerad

den

USA: s export av amerikanskt kött avslutade första kvartalet 2021 på imponerande sätt, med marsleveranser av både nötkött och fläsk som registrerade nya månatliga toppnoteringar, enligt data från USDA och US Meat Export Federation (USMEF). ”Fläskexport och transporter av nötkött satte också nya volymrekord i mars”, tillägger USMEF.

USA exporterade 124,808 MT nötkött under mars 2021, vilket var en ökning med åtta procent från förra året och den näst högsta posten efter BSE (galna kosjukan). Det köttet värderades till rekord 801,9 miljoner dollar, vilket var en ökning med 14 procent från året innan. För det första kvartalet 2021 var exporten av nötkött till och med året innan på 333 348 MT, värderad till 2,12 miljarder dollar.

Sydkorea rapporterar den största ökningen av amerikanskt kött, exporten steg med åtta procent jämfört med året innan, både vad gäller volym och värde under första kvartalet. Japan är fortfarande toppvolymmarknaden för amerikanskt nötkött, även om exporten under första kvartalet föll med nio procent i volym och sju procent i värde. ”Exporten i mars påverkades av en högre skyddstullsats, som utlöstes den 18 mars och förblev i kraft i 30 dagar”, säger USMEF.

Nötköttsexporten till Kina ökade också dramatiskt från förra året under första kvartalet, både i volym och värde på 31 058 MT respektive 234,1 miljoner USD. “U.S. nötkött stod för 3,4% av Kinas första kvartalsimport, upp från mindre än 1% vid den här tiden förra året, och USA är nu den största leverantören av spannmålsmatad nötkött till Kina, ”rapporterar USMEF. Fler amerikanska anläggningar godkändes för export till Kina under april som en del av handeln med fas 1, vilket kan signalera att ytterligare tillväxt kommer.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version