Nyheter

QVFE ETF satsar på lågvolatila aktier från emerging markets

Publicerad

den

FlexShares Emerging Markets Low Volatility Climate ESG UCITS ETF (QVFE ETF) söker replikera investeringsresultat som generellt överensstämmer med pris- och avkastningsprestanda, före avgifter och kostnader, för iSTOXX © Northern Trust Emerging Markets Low Volatility Climate ESG Index (”underliggande index”).

Det underliggande indexet, iSTOXX Northern Trust Emerging Markets Low Volatility Climate ESG index, är utformat för att använda en kvantitativ, multifaktormodell för att effektivt rikta in kvalitet och låga volatilitetsfaktorer för att skapa en diversifierad portfölj av högkvalitativa, låg- volatilitetsuniversum för aktiemarknadsbolag på tillväxtmarknader som visar en stark hantering av ESG-risker och möjligheter.

Avsedd att erbjuda aktier som uppvisar lägre total volatilitet samtidigt som de använder Northern Trust Quality -faktorn för att identifiera företag som uppvisar styrka i lönsamhet, förvaltningsexpertis och kassaflöde. Vikten av varje ingående säkerhet bestäms genom optimering av processer som är utformade för att minska den totala variationen jämfört med indexet iSTOXX Northern Trust Emerging Markets.

Tillämpar regler inom strategin för låg volatilitet som kan bidra till att upprätthålla potentiell sektoriell och regional koncentration som kan undvika kompenserade specifika makroekonomiska risker.

FlexShares Emerging Markets Low Volatility Climate ESG UCITS ETF investerar i aktier med fokus på låg volatilitet Volatility i Emerging Markets. Utdelningen i fonden återinvesteras (ackumuleras).

Den totala kostnadskvoten uppgår till 0,31% p.a. Fonden replikerar resultatet för det underliggande indexet genom att köpa ett urval av de mest relevanta indexbeståndsdelarna (sampling). QVFE ETF är yngre än 1 år och har hemvist i Irland.

Handla QVFE ETF

FlexShares Emerging Markets Low Volatility Climate ESG UCITS ETF (QVFE ETF) är en europeisk börshandlad fond som handlas på bland annat Euronext Amsterdam och tyska Xetra.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Denna ETF avnoterades den 17 oktober 2023 på grund av för låg förvaltad volym.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamn
XETRAEURQVFE
Euronext AmsterdamEURQVFE

Största innehav

InnehavVikt %
TAIWAN SEMICON. MFG.6.1643%
TENCENT HLDGS.4.7980%
SAMSUNG ELECTNCS.4.6029%
ALIBABA GRP. HLDG.3.0714%
FUT. MSCI EMGMK NYF DEC212.4817%
INFOSYS2.1579%
SBERBANK OF RUSSIA1.8586%
CHINA CONST. BANK1.7979%
ASIAN PAINTS1.5270%
INDL. & COMMER. BANK OF C1.4168%

Innehav kan komma att förändras

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version