Nyheter

Den första psykedeliska ETFen någonsin

Publicerad

den

Kanadabaserade Horizons ETF Management lanserar den första psykedeliska ETFen någonsin. Den allra första psykedeliska ETFen som kommer att börja handlas på den kanadensiska NEO-börsen nästa onsdag. ETFen ger investerare exponering för börsnoterade företag med fokus på utveckling av terapeutiska lösningar som använder psykedelika. Kortnamnet kommer att vara PSYK.

”PSYK kommer att bli världens första börshandlade fond (” ETF ”) med fokus på den framväxande psykedeliska möjligheten som leds av life science och läkemedelsföretag. säger Horizons på fredagen. Studier har visat att psykedeliska föreningar, såsom psilocybin, när de administreras i en klinisk miljö, har potential att minska symtom på ångest, depression, missbruk och posttraumatisk stressstörning.

PSYK förvaltas av Horizon ETF

PSYK kommer att spåra det nordamerikanska Psychedelic Stock Index, som ägs och drivs av Horizon ETF. Tysklandsbaserade Solactive AG är indexets oberoende beräkningsagent. Horizons ETF:er lanserade världens första cannabisfokuserade ETF 2017, och VD Steven Hawkins säger att han ser många likheter mellan den branschen 2017 och den psykedeliska industrin nu.

”Efter årtionden av begränsningar har de senaste politiska förändringarna och undantagen i Kanada och USA möjliggjort ökad forskning inom terapeutisk tillämpning av psykedeliska föreningar och potentialen att skapa en helt ny marknadsplats för droger som härrör från psykedelika”, säger Steve Hawkins, VD och koncernchef för Horizons ETF: er.

I november 2020 blev Oregon den första amerikanska staten som legaliserade psilocybin för terapeutiskt bruk. Förespråkare för lagstiftningen säger att lagförslaget kommer att öppna dörren för mer forskning om psilocybins terapeutiska fördelar. Men forskare säger att lagstiftning på statlig nivå inte kommer att göra deras ansträngningar enklare och legalisering går snabbare än vetenskapen.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version