Nyheter

Pandemin ändrar konsumtionsmönstren

Publicerad

den

Vi har sedan pandemin slog till i mars 2020 sett att allt fler konsumenter väljer att handla på Internet. Amazon blev snabbt en vinnare, samma med Ozon, Mercado Libre och Alibaba. Vi har sett Thanksgiving, Singles Day, Black Friday med flera händelser. Nu kommer julhandeln. I Sverige har vi sett stora förseningar på sina håll, till exempel hos Clas Olsson, men det är ett hett tips att anta att mer pengar spenderas online än tidigare år.

Detta gäller oavsett land. Amerikanska IBUY ETF är ett alternativ, men denna ETF är i dag inte möjlig för europeiska investerare att handla. Det är däremot Emerging Markets Internet & Ecommerce ETF (NYSEArca: EMQQ). Denna ETF riktar in sig på emerging markets, så den data som finns i bilden nedan stämmer inte helt. Vi ser emellertid samma konsumtionsmönster över hela världen, mer och mer beställs online.

En börshandlad fond för Emerging Markets

Eftersom investerare letar efter sätt att fånga tillväxt på tillväxtmarknaderna, kan vissa se till en riktade konsumentbransch EM-spel, till exempel Emerging Markets Internet & Ecommerce ETF (NYSEArca: EMQQ), som inkluderar tillgång till EM-företag i samband med online-återförsäljare eller den snabbt växande e-handelsbranschen. För att inkluderas i ETF: s underliggande index måste företagen få majoriteten av sina vinster från E-handel eller Internet-aktiviteter och inkluderar även sökmotorer, online-butik, sociala nätverk, online-video, e-betalningar, online-spel och online-resor.

Den europeiska varianten av Emerging Markets Internet and Ecommerce UCITS ETF (EMQQ) handlas både på London Stock Exchange och på tyska Xetra/Deutsche Börse. Det betyder att det går att handla denna fond genom de flesta svenska nätmäklarna, till exempel Avanza och Nordnet.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version