Nyheter

OSXF ETF investerar i företagsobligationer från hela världen

Publicerad

den

Ossiam Solactive Moody’s Analytics IG Select Credit UCITS ETF 1C (EUR) (OSXF ETF) investerar i företagsobligationer med fokus på World. ETFen innehar hela utbudet av obligationsförfall. De underliggande obligationerna har Investment Grade-betyg. ETF har en valutaexponering i EUR. Ränteintäkterna (kupongerna) i fonden återinvesteras (ackumuleras).

Den totala kostnadskvoten uppgår till 0,35 % p.a. Fonden replikerar det underliggande indexets utveckling syntetiskt med en swap. Ossiam Solactive Moody’s Analytics IG Select Credit UCITS ETF 1C (EUR) är en mycket liten ETF med 4 miljoner euro under förvaltning. ETF:en är äldre än 5 år och har sin hemvist i Luxemburg.

Investeringsstrategi

Ossiam Solactive Moody’s Analytics IG Select Credit UCITS ETF 1C (EUR) försöker spåra Solactive Moodys Analytics IG EUR Select Credit-index. Solactive Moody’s Analytics IG EUR Select Credit-index spårar företagsobligationer i euro från hela världen. Obligationer från företag som för närvarande är undervärderade och särskilt säkra enligt Moody’s Analytics är valda för index. Alla titlar som ingår har samma vikt. Alla villkor ingår. Betyg: Investment Grade.

Fondens höjdpunkter

Ger exponering mot företagsobligationer i euro denominerade av investeringsklass

En investeringsmetod av kvalitet och värde minskade i en tvåstegsprocess: ett riskreducerande steg som syftar till att filtrera våra obligationer med hög sannolikhet för fallissemang och ett värdevalssteg som syftar till att välja undervärderade obligationer

En investeringsprocess som utnyttjar informationsflöden från aktiemarknaderna och kapitalstrukturen för att sluta sig till sannolikheter för fallissemang och risker på företagsobligationsmarknaden.

Fonden replikerar Solactive Moody’s Analytics IG EUR Select Credit Index via syntetisk replikering

Investeringsmål

Replikera, före fondens avgifter och utgifter, resultatet för SOLACTIVE MOODY’S ANALYTICS IG EUR Select Credit Index stängningsnivå

Handla OSXF ETF

Ossiam Solactive Moody’s Analytics IG Select Credit UCITS ETF 1C (EUR) (OSXF ETF) är en europeisk börshandlad fond. Denna fond handlas på flera olika börser, till exempel Deutsche Boerse Xetra och Euronext Paris. Av den anledningen förekommer olika kortnamn på samma börshandlade fond.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamn
Stuttgart Stock ExchangeEUROSXF
gettexEUROSXF
Euronext ParisEURMOOC
XETRAEUROSXF

Största innehav

VärdepapperVikt %
DNB BANK ASA4.52%
TAKEDA PHARMACEUTICAL4.49%
SUMITOMO MITSUI FINL GRP4.48%
KBC GROUP NV4.46%
EWE AG4.43%
E.ON SE4.41%
ABERTIS INFRAESTRUCTURAS4.34%
DEUTSCHE POST AG4.33%
DANONE SA4.28%
THERMO FISHER SCIENTIFIC4.24%

Innehav kan komma att förändras

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version