Nyheter

Ossiam stänger två fonder på minskande tillgångar

Publicerad

den

Ossiam stänger två fonder, sin maskininlärning och riskvägda förbättrade råvaru-ETF på grund av minskande tillgångar.

I separata aktieägarmeddelanden sa företaget att Ossiam Risk Weighted Enhanced Commodity Ex Grains UCITS ETF (CRWE) kommer att likvideras den 20 april och att det sökte styrelsens godkännande för att stänga Ossiam World ESG Machine Learning UCITS ETF (OWLE).

ETFerna har lidit av låga tillgångar under förvaltning, sa Ossiam. OWLE har tillgångar på 30,5 miljoner dollar under förvaltning medan CRWE har 12,2 miljoner dollar.

Tristan Perret, med-chef för investeringsförvaltning och analys på Ossiam, sa att ”en meningsfull pipeline för OWLE inte förväntades i framtiden”. Han tillade att Ossiam funderar på att lansera en ny delfond ”med en liknande global exponering”.

Samtidigt sa företagets styrelse att CRWE också har sett låga nivåer av efterfrågan. ”Styrelsen noterar att delfonden har visat små nivåer av efterfrågan och tillgångar under förvaltning” sade den.

”Dessutom fokuserar bolaget på nyckelområden för tillväxt med avsikt att anpassa sina delfonder i linje med nuvarande och framtida investerares efterfrågan i syfte att bättre tillgodose aktieägarnas behov.”

Det är den senaste uppsättningen av nedläggningar av den franska kapitalförvaltaren sedan den stängde sin lågvolatilitet FTSE 100 och ESG ETFer på tillväxtmarknader i juni 2022.

I januari 2023 utökade Ossiam sitt Shiller-sortiment av ETFer med lanseringen av en global aktiestrategi. Den syntetiskt replikerade Ossiam Shiller Barclays Cape Global Sector Value UCITS ETF (EUPA) noterad över hela Europa med en total kostnadskvot (TER) på 0,65 %.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version