Nyheter

ONEQ ETF investerar i aktier på Nasdaq

Publicerad

den

Fidelity Nasdaq Composite Index ETF (ONEQ ETF) spårar ett marknadsvärdevägt index för Nasdaq-noterade företag. Fidelity Nasdaq Composite Index ETF (ONEQ ETF) som handlas på Nasdaq i USA är en utdelande ETF. Denna börshandlade fond har en årlig förvaltningskostnad på 0,21 procent.

ONEQ Factset Analytics Insight

ONEQ spårar endast Nasdaq-noterade företag och ignorerar dem som handlas på NYSE eller andra börser. Fondens underliggande index omfattar alla amerikanska och internationella företag noterade på Nasdaq. ONEQs portfölj kan gynna teknikföretag, som tidigare har dominerat Nasdaq -marknaden. Detta går på bekostnad av energi, industri, finans och andra industrier. Dess tunga viktning för stora företag kan öka risken för uppblåsning av en aktie. Ungefär som den marknad den syftar till att spåra, är ONEQ i huvudsak ett tillväxtspel, med förhöjda P/E- och P/B -kvoter och betalar mindre utdelning. Denna exponering har lett till högre marknadsrisk. ONEQ använder en samplingsstrategi för att spåra sitt index, som rekonstitueras och balanseras dagligen.

Mål

Investeringen syftar till att ge investeringsavkastning som nära motsvarar pris och avkastningsprestanda för Nasdaq Composite Index. Fonden placerar normalt minst 80% av tillgångarna i stamaktier som ingår i indexet. Den använder statistiska provtagningstekniker som tar hänsyn till faktorer som kapitalisering, branschexponeringar, utdelningsavkastning, pris/vinst (P/E) -kvot, pris/bokförhållande (P/B) och vinsttillväxt för att skapa en portfölj med noterade värdepapper i Nasdaq Composite Index som har en liknande investeringsprofil som hela indexet. Fonden kan fungera som en icke-diversifierad fond, enligt definitionen i lagen om investeringsbolag från 1940 (1940 års lag), till följd av en förändring av det relativa börsvärdet eller indexviktning av en eller flera beståndsdelar i indexet.

Fondöversikt

Investeringen syftar till att ge investeringsavkastning som nära motsvarar pris och avkastningsprestanda för Nasdaq Composite Index®. Fonden placerar normalt minst 80% av tillgångarna i stamaktier som ingår i indexet. Den använder statistiska provtagningstekniker som tar hänsyn till faktorer som kapitalisering, branschexponeringar, utdelningsavkastning, pris/vinst (P/E) -kvot, pris/bokförhållande (P/B) och vinsttillväxt för att skapa en portfölj med noterade värdepapper i Nasdaq Composite Index® som har en liknande investeringsprofil som hela indexet.

Handla ONEQ ETF

Fidelity Nasdaq Composite Index ETF (ONEQ ETF) finns endast att handla i USA. Av den anledningen finns den inte i utbudet hos svenska nätmäklare. IG erbjuder erbjuder emellertid handel i ONEQ. Till IGs ETF Screener.

Även CMC Markets erbjuder handel med Fidelity Nasdaq Composite Index ETF (ONEQ ETF) i form av CFDer. Till CMC Markets

Största innehav

KortnamnBolagVikt %
AAPLApple Inc9.81
MSFTMicrosoft Corp8.76
AMZNAmazon.com Inc7.45
FBFacebook Inc Class A3.57
GOOGAlphabet Inc Class C3.49
GOOGLAlphabet Inc Class A3.16
TSLATesla Inc2.81
NVDANVIDIA Corp2.12
PYPLPayPal Holdings Inc1.45
ADBEAdobe Inc1.18
CMCSAComcast Corp Class A1.13

Innehav kan komma att förändras.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version