Nyheter

Omvända produkter ger meningsfull avkastning i dagens högre ränta

Publicerad

den

Leverage Shares, en pionjär på marknaden för börshandlade produkter (ETP), meddelar att den positiva avkastningen på dess utbud av omvända produkter ger en meningsfull avkastning som ett resultat av nuvarande räntenivåer och den unika strukturen hos dess ETPer noterade på London Stock Exchange, Deutsche Börse, Euronext och Borsa Italiana.

”Positiv avkastning” på omvända detaljhandelsprodukter fungerar som en negativ avgift som tas ut, vilket ger innehavaren en avkastning utöver den utlovade bruttosoliditeten. Negativa avgifter på ETPer är extremt sällsynta och liknande inversa ETPer tar fortfarande ut nettoavgifter eftersom de får sina inversa exponeringar genom swappar eller liknande derivatavtal med banker.

Den mest populära produkten från företagets svit av 76 omvända ETPer var Leverage Shares -3x Short Tesla ETP, som hade en omsättning på 76 miljoner USD under periodens slut, den 23 mars 2023, erbjöd en svindlande 10,48 % nettoavkastning på årsbasis (inklusive alla andra kostnader och avgifter).

Anmärkningsvärda ”högavkastande” på företagets svit inkluderar

ETPÅrlig avkastning
   -3x Short Tesla10.48%
   -3x Short NIO10.48%
   -3x Short US 50010.30%
   -3x Short NVIDIA9.82%
   -3x Short Alibaba9.82%
   -3x Short Microsoft9.82%
   -3x Short US Tech 1009.28%

”Men vi råder inte investerare att hålla våra ETPer bara för att skörda denna häpnadsväckande avkastning. Omvända ETPer är taktiska instrument som ska användas under mycket korta tidsperioder och med full förståelse för de risker som är implicita i hävstångsprodukter som balanserar dagligen. Icke desto mindre bör investerare vara medvetna om dessa kostnadsskillnader mellan omvända produkter.”

Omvända ETPer tillåter en investerare att satsa på en nedgång i priset på en benchmarktillgång eller ett värdepapper utan att behöva köpa derivat eller öppna ett marginalkonto. De kan också användas som ett bekvämt sätt att säkra befintliga exponeringar. Det finns dock en betydande marknadsrisk för ETPer eftersom de balanserar om dagligen.

Leverage Shares använder inga derivat i strukturen av sina inversa ETPer. Istället replikerar de exponeringen och säljer kort den erforderliga mängden underliggande instrument och håller de resulterande kassabalanserna. ETPerna ger sedan en avkastning på sådant kassasaldo som är lika med referensräntan (för underliggande amerikanska tillgångar, Federal Funds effektiva ränta) minus 1 %. Den totala inverkan av avgifter och räntor på produktkostnaden tar hänsyn till följande poster:

(1) kostnad att låna från prime brokers,

(2) ETP-förvaltningsavgifter och

(3) avkastningen på kassatillgodohavanden, där alla insatser varierar över tid och avkastningen på kassan har en större relativ inverkan på den totala avkastningen.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version