Nyheter

OM3F ETF en europeisk ETF som investerar i euronominerade företagsobligationer

Publicerad

den

iShares € Corp Bond ESG UCITS ETF (OM3F ETF) är en en europeisk ETF som investerar i euronominerade företagsobligationer. Denna börshandlade fond handlas även under kortnamnet SUOE ETF på vissa börser.

ETF har hela utbudet av löptider. De underliggande obligationerna har kreditbetyg. Denna ETF har en valutaexponering i euro. Ränteintäkterna (kupongerna) i fonden delas ut till investerarna halvårsvis.

Den totala kostnadskvoten uppgår till 0,15% p.a. Fonden replikerar resultatet för det underliggande indexet genom att köpa ett urval av de mest relevanta indexkomponenterna (sampling). IShares Euro Corporate Bond ESG UCITS ETF (Dist) är en mycket stor ETF med 1864 miljoner GBP förvaltade tillgångar. Denna ETF är äldre än 1 år och har sitt säte i Irland.

Varför OM3F?

  1. Diversifierad exponering för euro-denominerade företagsobligationer i investment grade över sektorer (industri, verktyg och finansiella företag).
  2. Inkluderar endast obligationer med MSCI ESG-betyg från de fyra bästa ratingnivåerna.
  3. Försöker spåra ett index som uttryckligen utesluter emittenter som är involverade i kontroversiella vapen, kärnvapen, konventionella vapen, civila skjutvapen, tobak, underhållning för vuxna, alkohol, spel, kärnkraft, genetiskt modifierade organismer, oljesand och termisk kol.

Investeringsmål

Fonden strävar efter att spåra resultatet för ett index bestående av euronominerade företagsobligationer som screenats i ESG (miljö, social och styrning).

Handla OM3F ETF

iShares € Corp Bond ESG UCITS ETF (OM3F ETF) är en europeisk börshandlad fond som handlas på flera olika börser, till exempel Borsa Italiana, Deutsche Boerse Xetra och London Stock Exchange. Av den anledningen förekommer olika kortnamn på samma börshandlade fond.

Börsnoteringar

BörsKortnamnValuta
Borsa ItalianaSUOEEUR
London Stock ExchangeSUOEEUR
SIX Swiss ExchangeSUOEEUR
XetraOM3FEUR

Största innehav

TickerName SektorVikt (%)
RABOBKRABOBANK NEDERLAND NV RegSBank0.15
ORAFPFRANCE TELECOM MTNKommunikation0.15
BPLNBP CAPITAL MARKETS PLC NC6 RegSEnergi0.13
BPLNBP CAPITAL MARKETS PLC NC9 RegSEnergi0.13
GSGOLDMAN SACHS GROUP INC/THE MTN RegSBank0.12
JPMJPMORGAN CHASE & CO MTN RegSBank0.12
BACRBARCLAYS PLC MTN RegSBank0.12
HSBCHSBC HOLDINGS PLC RegSBank0.12
UBSUBS AG (LONDON BRANCH) RegSBank0.12
TTEFPTOTAL SA MTN RegSEnergi0.11

Innehav kan komma att förändras

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version