Nyheter

Ny fond inriktad på fallissemang i amerikanska företagsobligationer

Publicerad

den

Ny ETF för att inrikta sig på fallissemang i amerikanska företagsobligationer lanserad av Tabula Investment Management

”Detta är en mycket läglig tidpunkt att lansera en ETF som gör det möjligt för investerare att säkra sig mot den nordamerikanska högavkastande företagskreditmarknaden,”

En ny börshandlad fond som ger investerare möjlighet att blanka amerikanska obligationer har börjat handlas på Londonbörsen.

Tabula Investment Management Limited sa att den nordamerikanska CDX High Yield Credit Short UCITS ETF (TABS) är den enda ETF av sitt slag som är noterad i Europa.

TABS ger investerare exponering mot CDX North American High Yield Credit Short Index, som utvecklades av Tabula och IHS Markit och spårar cirka 100 sub-investment grade-enheter som återspeglar det mest omsatta segmentet av den nordamerikanska High Yield-kreditmarknaden.

Lanseringen kommer vid en tidpunkt då antalet fallissemang i amerikanska företagskrediter hittills är som högst sedan 2009, säger Tabula.

TABS syftar till att direkt replikera indexsammansättningen via CDS-indexpositioner och kontanta säkerheter.

”Detta är en mycket läglig tidpunkt att lansera en ETF som gör det möjligt för investerare att säkra sig mot den nordamerikanska högavkastande företagskreditmarknaden”, säger Michael John Lytle, Tabulas vd.

”Default har ökat, och nedgraderingar har accelererat kraftigt i år. Vi ser också en ökning av antalet ”fallna änglar” – företag som får sin skuldbetyg sänkt till högavkastningsstatus på grund av sin försämrade finansiella ställning – och även detta kan leda till ytterligare osäkerhet.”

Lida Eslami, chef för affärsutveckling, ETP, London Stock Exchange tillade: ”Dagens notering från Tabula kommer att ge investerare ett effektivt verktyg för att säkra sig mot Nordamerikas högavkastande kreditmarknad i en tid då effekterna av covid-19 fortsätter att utgöra utmaningar för företag inom alla sektorer.”

Tabula är en London-baserad kapitalförvaltare fokuserad på räntebärande som erbjuder differentierade UCITS ETF:er och fonder till institutionella investerare.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version