Nyheter

Ny ETF satsar på ökad Internetanvändning – DIGI ETF

Publicerad

den

Digital Infrastructure and Connectivity UCITS ETF (DIGI ETF) kommer att fokusera på företag i spetsen för den digitala infrastrukturrevolutionen, 5G och Cloud, det vill säga den kraftiga efterfrågan på Internetinfrastruktur.

Digital Infrastructure and Connectivity UCITS ETF (DIGI) kommer att fokusera på företag i spetsen för den digitala infrastrukturrevolutionen, 5G och Cloud sa att dess sponsorer – specialinvesterare Quikro, indexgruppen Tematica Research och ETF-plattformen HANetf

Den amerikanska teknikjätten Cisco Systems har förutspått att global internettrafik kommer att växa med 370% fram till 2022 då antalet användare, antalet enheter per användare och mängden data per enhet ökar, säger trion.

Sex viktiga underteman

DIGI kommer att fokusera på sex viktiga underteman: Datacenter; Digital anslutning; Datanätverk; Digital överföring; Digital bearbetning och digitala tjänster och immateriell egendom.

ETF kommer att följa ett nytt index som heter Tematica BITA Digital Infrastructure and Connectivity Index (TBDIGI), som består av över 80 globala aktier som driver den digitala infrastrukturrevolutionen. TBDIGI avkastade 40,8% under 12 månader till 30 september 2020.

Christopher Versace, investeringschef för Tematica Research, säger: ”Med nästan fem miljarder människor anslutna till internet idag, ökar efterfrågan på kontinuerlig tillgång till digital information och kommunikation exponentiellt.

”År 2022 förväntas nya och befintliga applikationer driva mobildatatrafik ensam till 930 exabyte per år, en ökning med 11 300% jämfört med 2012, vilket motsvarar alla filmer som någonsin gjorts över globala mobilnät var femte minut.

”5G och andra störande bredbandsaktiverande tekniker kommer att främja nya rika datatillämpningar som semi-autonoma och autonoma fordon som i slutändan kommer att leda till trängsel i nätverket och kräver ytterligare uppbyggnad av infrastrukturinvesteringar.

”Detta kommer i sin tur att driva utvecklingen av nya applikationer och data, annars känd som den dygda digitala cirkeln.

”Tematica BITA Digital Infrastructure and Connectivity Index var utformat för att fånga denna långsiktiga trend.”

Nik Bienkowski, co-CEO för HANetf tillade: ”Digital Infrastructure and Connectivity UCITS ETF fokuserar på några av de mest spännande och omvandlande teman i världen idag och gör det möjligt för investerare att investera i denna långsiktiga megatrend av exponentiell tillväxt i trafik med digital infrastruktur . ”

DIGI blir den 11: e ETF på HANetf-plattformen sedan lanseringen i oktober 2018 och dess sjätte tematiska fordon.

Digital Infrastructure and Connectivity UCITS ETF (DIGI)handlas både på London Stock Exchange och på tyska Xetra/Deutsche Börse. Det betyder att det går att handla denna fond genom de flesta svenska nätmäklarna, som till exempel Nordnet och Avanza .

1 kommentar

Populära

Exit mobile version