Nyheter

NTZO ETF företag som satsar på en ekonomi med låga koldioxidutsläpp

Publicerad

den

Impact Shares MSCI Global Climate Select ETF (NTZO ETF) spårar ett index över globala företag som valts ut och viktas för lägre koldioxidutsläpp och olika ESG-faktorer. Impact Shares MSCI Global Climate Select ETF (NTZO ETF), som noteras på NYSEArca, är en utdelande ETF. Denna börshandlade fond kommer med en årlig förvaltningskostnad på 0,30 procent.

NTZO Factset Analytics Insight

NTZO riktar sig till globala företag som är involverade i övergången till en ekonomi med låga koldioxidutsläpp. Fonden inkluderar företag från MSCI ACWI Index som har åtagit sig att uppfylla trovärdiga utsläppsminskningsmål och som har en meritlista när det gäller koldioxidutsläpp. Urvalsprocessen börjar med en serie uteslutningsskärmar som tar bort företag som:

1) är engagerade i kontroversiell affärsverksamhet,

2) stått inför allvarliga ESG-kontroverser, enligt definitionen av MSCI ESG Controversy Scores,

3) inte följer FN:s Global Compact Principer, och

4) har ett MSCI ESG Rating under BB.

Återstående värdepapper optimeras sedan (med förbehåll för ytterligare begränsningar och diversifieringsregler) för att uppfylla vissa klimatförändringsmål som syftar till att:

a) maximera den övergripande låga koldioxidövergången,

b) sänka den vägda genomsnittliga kolintensiteten,

c) öka vikten av värdepapper med trovärdiga mål för koldioxidminskning, och

d) avsevärt förbättra portföljens ESG-profil.

Indexet rekonstitueras halvårsvis.

Fondbeskrivning och mål

NTZO syftar till att maximera exponeringen för företag som potentiellt kan dra nytta av möjligheter som uppstår från övergången till en ekonomi med lägre koldioxidutsläpp och öka exponeringen mot företag som sätter upp vetenskapligt baserade utsläppsminskningsmål eller åtar sig att minska mål och som har en meritlista av koldioxidutsläpp vid en ränta på 7 %.

NTZO är konstruerad med syftet att spåra prestandan för MSCI ACWI Climate Pathway Select Index (”Indexet”). Indexet är konstruerat från MSCI ACWI Index genom att exkludera värdepapper baserat på vissa ESG– och klimatförändringsrelaterade kriterier, följt av en optimeringsbaserad strategi som syftar till att:

• Öka exponeringen för företag som deltar i möjligheter i samband med övergången till en koldioxidsnål ekonomi.

• Öka vikten av företag med vetenskapsbaserade utsläppsminskningsmål.

• Följ en avkolningsbana: minska Indexs vägda genomsnittliga kolintensitet med minst 7 % på årsbasis och 30 % relativt MSCI ACWI-index.

• Förbättra indexets ESG-profil avsevärt: minst 25 % högre indexets ESG-poäng (vägd genomsnittlig ESG-poäng för indexbeståndsdelar) jämfört med MSCI ACWI-index.

Aktier väljs ut och viktas efter en optimeringsprocess, vilket gör att indexet kan uppfylla sina klimatmål samtidigt som det minimerar tracking error till moderindexet (MSCI ACWI) och väljer högst 400 aktier. Optimeringsprocessen måste uppfylla ytterligare några villkor för att säkerställa att indexet inte tar alltför stora eller oavsiktliga satsningar på några specifika aktier, sektorer eller länder.

Handla NTZO ETF

Impact Shares MSCI Global Climate Select ETF (NTZO ETF) finns endast att handla i USA. Av den anledningen finns den inte i utbudet hos svenska nätmäklare. CMC Markets erbjuder emellertid handel i NTZO ETF.

Även AvaTrade erbjuder handel med Impact Shares MSCI Global Climate Select ETF (NTZO ETF) i form av CFDer. Till AvaTrade.

Även IG erbjuder emellertid handel i Impact Shares MSCI Global Climate Select ETF (NTZO ETF) . Till IGs ETF Screener.

Största innehav

NamnVikt %
MICROSOFT CORP5.06%
Cash4.02%
APPLE INC3.24%
ALPHABET INC-CL A2.93%
SCHNEIDER ELECTRIC SE2.29%
TESLA INC1.87%
ABB LTD-REG1.82%
AXA SA1.80%
BRITISH STERLING POUND1.43%
IHS MARKIT LTD1.36%

Innehav kan komma att förändras

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version