Nyheter

Nordic Cross Bull en dyrare kopia av Xact Bull ETF

Publicerad

den

Nordic Cross Bull har som målsättning att ge en daglig avkastning som motsvarar cirka 150 procent av den dagliga förändringen av det svenska indexet OMX Stockholm 30 GI. Det innebär att om Indexet stiger 1 procent så stiger fondens värde med cirka 1,5 procent och om indexet sjunker 1 procent så sjunker fondens värde med cirka 1,5 procent.

Fonden kan liknas vid en indexfond med en hävstångseffekt. Fonden kännetecknas av hög risk. Fondens medel kan vara placerade i överlåtbara värdepapper, penningmarknadsinstrument, derivatinstrument, fondandelar och på konto hos kreditinstitut. Indexet är uppbyggt kring de 30 överlåtbara värdepapper som har haft störst omsättning, beräknad i SEK, under en viss period på Nasdaq OMX Stockholm. Fonden kan använda derivat som ett led i fondens placeringsinriktning.

Denna fond har en risknivå på 7 av 7, samt en total avgift på 1,29 procent samt en förvaltningsavgift på 0,95 procent.

Denna fond är således en fond som till mångt och mycket påminner om Xact Bull, som emellertid har en förvaltningsavgift på 0,60 procent. Nordic Cross Bull spårar samma index, och har samma hävstång om 150 procent. Skillnaden är att Nordic Cross Bull är en aktiefond, medan Xact Bull är en ETF som handlas över börsen.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version