Nyheter

Nasdaq Stockholm välkomnar Lyxors första aktie-ETF

Publicerad

den

Lyxor stärker sin nordiska närvaro ytterligare med ETF som investerar i bolag som verkar för minskat klimatavtryck enligt Parisavtalet

Nasdaq (Nasdaq: NDAQ) Stockholm tillkännager idag handelsstarten i Lyxor S&P Global Developed Paris-Aligned Climate, en ETF (en börshandlad fond) som investerar i bolag som bidrar till minskat klimatavtryck i enlighet med Parisavtalets mål baserade på FNs mellanstatliga klimatpanel IPCCs ambition att begränsa den globala uppvärmningen till 1,5°C.

Lyxor är en av Europas tre största utgivare av ETFer, och ETFen är företagets första på Stockholmsbörsen som investerar direkt i aktier. Sedan tidigare har Lyxor två hållbara ETFer som investerar i företagsobligationer, noterade på Stockholmsbörsen.

”Noteringen av vår första klimatfokuserade ETF med koppling till Parisavtalet på Nasdaq Stockholm är en viktig milstolpe för oss. Jag är mycket glad över att kunna erbjuda svenska investerare, som ligger i framkant när det kommer till hållbara investeringar, möjligheten att kunna bidra till den gröna omställningen genom vår klimatfokuserade ETF, säger Carl-Christian Höeg, chef för ETF Sales i Norden på Lyxor.

”Drivet av efterfrågan från investerare och i tätt samarbete med partners som Lyxor har vi de senaste åren arbetat för att bredda utbudet av hållbara investeringsprodukter till fler tillgångsslag. Tillskottet av Lyxors nya ETF stärker utbudet av gröna och hållbara investeringsprodukter på Stockholmsbörsen ytterligare”, säger Helena Wedin, Europeisk chef för börshandlade produkter på Nasdaq.

ETFen, vars fullständiga namn är Lyxor S&P Global Developed Paris-Aligned Climate (EU PAB) (DR) UCITS ETFAcc, är tillgänglig för handel idag.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version