Nyheter

MSCI ändrar gränserna för utländskt ägande av indiska aktier

Publicerad

den

Indexleverantören MSCI Inc. tillkännagav att bolaget kommer att genomföra förändringar i utländskt ägargräns för indiska värdepapper i sina globala index, vilket banar väg för eventuella kapitaltillströmningar till vissa aktier.

Förändringarna sammanfaller med MSCI: s halvårsvisa indexgranskning i november 2020 och kommer att träda i kraft den 1 december 2020, enligt webbplatsen för världens största indexkompilator. Tillgångar värda nära 15 biljoner dollar jämförs med dess index. MSCI sa också att det välkomnar det nyligen offentliggjorda utländska investeringsgränsen för indiska värdepapper av National Securities Depository Ltd. och Central Depository Services Ltd. för att ta itu med bekymmer om aktualitet, kvalitet och standardisering av data. Det utländska ägarskapet för värdepapper i MSCI India Equity Universe kommer att vara lika med gränsen enligt den ”automatiska rutten” utom: De fall där en högre gräns godkänns enligt ”regeringsvägen” eller; De fall där en nedre gräns godkänns av bolagets styrelse och dess allmänna organ.

Vad det betyder är att MSCI kommer att överväga sektoriella gränser som fastställts av den indiska regeringen för att bestämma gränser för free float i en aktie. Men gränsen för free float måste godkännas av företagets styrelse. Om ett akties free float rör sig uppåt, flyttas vikterna uppåt, vilket leder till kapitalinflöden.

Inflöden till ett värde av 2,5 miljarder dollar

Morgan Stanley förväntar sig att MSCI Indien kommer att se passiva inflöden till ett värde av 2,5 miljarder dollar, och dess vikt i MSCI Emerging Markets kommer att öka till 8,7% från 8,1%. MSCI Indias fritt flytfaktor, enligt analysen, kommer att öka till 43,2% från 40%. Morgan Stanley-analytiker Ridham Desai och Sheela Rathi säger i en analys daterad 27 oktober, att aktier som ingår i MSCI tenderar att överträffa inför införandet av de i nyckelindex.

FPI-innehavet i aktier som Adani Green Energy Ltd., Kotak Mahindra Bank och Larsen & Toubro Ltd. är mycket nära den nuvarande tillåtna gränsen. Det kan finnas en potential att se en ökning av utländskt ägande eftersom den är kopplad till den automatiska sektorsvägen, men gränsen är föremål för beslut från företagens styrelser.

Emkay Global förväntar sig, rent på grund av förändringar i det utländska ägarbildet, inflöden av mer än 2 000 Rs Crore i Kotak Mahindra Bank och nästan 800 miljoner Rs Crore i Adani Green Energy.

Adani Green

Nuvarande FPI-innehav: 22,43%

Nuvarande gräns: 24%

Potentialgräns: 100%

Kotak Mahindra Bank

Nuvarande FPI-innehav: 42,23%

Nuvarande gräns: 45%

Potentialgräns: 55%

Larsen & Toubro

Nuvarande FPI-innehav: 17,89%

Nuvarande gräns: 24%

Potentialgräns: 100%

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version