Nyheter

Marknadsledande Ecommerce ETF steg med 81,08 procent 2020

Publicerad

den

Marknadsledande Emerging Market Internet and Ecommerce UCITS ETF (EMQQ) har slutfört den halvårliga ombalanseringen av sitt underliggande index. Antalet investerade företag har ökat från 83 till 96. Cirka 20 företag har lagts till Emerging Markets Internet & Ecommerce Index. Sju har tagits bort från det på grund av indexregler om marknadsvärde, likviditet och handelsvolym. Två av de nya företagen som ingår i indexet är nu topp tio innehav.

Kevin Carter, VD för EMQQ, säger: ”Detta var en historisk ombalansering av många åtgärder. Det är den första på flera år som lagt till nya topp tio innehav, i detta fall två av dem.

”När EMQQ lanserades hade det 43 företag i indexet, och det har nu 96 bara sex år senare. Denna mer än fördubblade indexbeståndsdelar beror på tillväxten av Internet- och e-handelsindustrin i tillväxtmarknader. Det är länder som Kina, Sydkorea, Argentina, Brasilien och Sydafrika som har drivit detta.

”2020 fortsatte en stark utveckling, kort avbruten av COVID-19, men den drivs sedan av de pandemibegränsningar som har införts. Vi tror att de meningsfulla förändringarna i konsumentbeteendet under krisen kommer att främja tillväxten i online-shopping i framväxande marknader, så vi fortsätter att se en aldrig tidigare skådad tillväxt i denna sektor. ”

De tre bästa företagen i de 20 nya företagen som har lagts till i indexet är KE Holdings Inc, LuFax Holding LLC och Dada Nexus Ltd.

EMQQ, denna Ecommerce ETF, levererade en avkastning på 81,08% 2020. Seedan starten den 12 november 2014 har den levererat en avkastning på 105,10% och är fortfarande den bästa EM-ETF i kategorin.

Den europeiska versionen av Emerging Markets Internet and Ecommerce UCITS ETF (EMQQ) handlas både på London Stock Exchange och på tyska Xetra/Deutsche Börse. Det betyder att det går att handla denna fond genom de flesta svenska nätmäklarna, till exempel Nordnet och Avanza.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version