Nyheter

Marknadskorrigeringar: Förberedelser inför det oundvikliga

Publicerad

den

Trots den senaste volatiliteten har den nuvarande tjurmarknaden varat i nio år. Många frågar sig hur länge denna börsuppgång kommer att fortsätta. Ingen vet svaret. Marknadskorrigeringar är oundvikliga. Hur kan du förbereda dig för det oundvikliga? Det är en svår fråga att svara för alla men vi tittar litet närmare på detta i denna artikel.

Den minsta älskade tjurmarknaden

Mars 2009 nåddes botten av den stora recessionen. Sedan dess har Dow Jones Industrial Average från en botten på 6 547,05 till en topp på över 26 000. Det har emellertid varit en av de minst älskade tjurmarknaderna någonsin. Non-stop nyheter och politisk oro har kastat sin skugga över denna börsuppgång.

Vad är orsaken till oron? Självklart, många tror att botten kommer att helt släppa ut vid någon tidpunkt i framtiden. I verkligheten finns det viss sanning att marknaderna har negativa år. Faktum är att S&P 500 under 27 procent av sin tid har befunnit sig i ett negativt territorium. Som du kan se från diagrammet nedan, återhämtar sig de flesta nedgångar över inom ett år. De riktigt dåliga kan emellertid fortgå under några år. Men de är få och sällsynt förekommande.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version