Nyheter

M7ES ETF investerar i företag som producerar de kritiska mineraler som krävs för omställningen till ren energi

Publicerad

den

HANetf Sprott Energy Transition Materials UCITS ETF (M7ESETF) investerar i aktier med fokus Social/Environmental, Basic Materials, World. Utdelningarna i fonden återinvesteras (ackumuleras).

Den totala kostnadskvoten uppgår till 0,75 % p.a. Fonden replikerar det underliggande indexets utveckling genom att köpa alla indexbeståndsdelar (full replikering). HANetf Sprott Energy Transition Materials UCITS ETF är en mycket liten ETF med tillgångar på 0 miljoner euro under förvaltning. ETFen är yngre än 1 år och har sin hemvist i Irland.

Investeringsstrategi

HANetf Sprott Energy Transition Materials UCITS ETF strävar efter att spåra Nasdaq Sprott Energy Transition Materials Ex Uranium-index. Nasdaq Sprott Energy Transition Materials Ex Uranium-index spårar företag över hela världen som är engagerade i prospektering, gruvdrift och/eller raffinering av material som är avgörande för övergången till förnybara energikällor. De riktade materialen inkluderar sällsynta jordartsmetaller, silver, koppar, mangan, litium, nickel, kobolt och grafit.

Fondöversikt

Sprott Energy Transition Materials UCITS ETF (M7ES) ger exponering mot de företag som tillhandahåller de kritiska materialen som behövs för den globala omställningen av ren energi.

Det finns en global rörelse mot att ta bort vårt beroende av fossila bränslen till förmån för låga koldioxidutsläpp och förnybara energikällor. Att övergå till en grönare ekonomi innebär att gå från en ekonomi som är beroende av kol till en som är mer beroende av olika metaller och material.

Det finns flera kritiska material som är avgörande för den globala energiomställningen när vi går för att kompensera CO2-intensiva energikällor med renare källor. Generering av förnybar energi använder sällsynta jordartsmetaller och silver. Transmissionen är beroende av koppar. Lagring är beroende av litium, nickel, mangan, kobolt och grafit.

Som ett resultat bör efterfrågan på dessa kritiska material öka deras priser. Vi tror att företag som är uppströms i försörjningskedjan kommer att dra nytta av de ökade investeringarna i de kritiska mineraler som krävs för omställningen av ren energi.

M7ES följer Nasdaq Sprott Energy Transition Materials Ex Uranium Index, som är utformat för att spåra utvecklingen för ett urval av globala värdepapper inom energiomställningsmaterialindustrin.

Varför investera i M7ES Energy Transition Materials ETF?

Pure-play kritiska mineraler ETF: Ger ren tillgång till en rad viktiga mineraler som är nödvändiga för den globala omställningen av ren energi.


Ökade investeringar driver tillväxt: Regeringens nettonoll- eller minskade utsläppsmandat leder till ökade investeringar. Sedan mars 2022 har de globala statliga utgifterna för att stödja ren energi ökat med över 500 miljarder dollar. För att nå målen med nettonoll kan de globala investeringarna behöva accelerera till ett årligt genomsnitt på 4,2 ton från 2026 till 2030, enligt IEA.


Välpositionerade företag: Företag som är uppströms i försörjningskedjan är väl positionerade för att dra nytta av de ökade investeringarna i de kritiska mineraler som krävs för omställningen av ren energi.

Handla M7ES ETF

HANetf Sprott Energy Transition Materials UCITS ETF (M7ES ETF) är en europeisk börshandlad fond. Denna fond handlas på flera olika börser, till exempel Deutsche Boerse Xetra och London Stock Exchange. Av den anledningen förekommer olika kortnamn på samma börshandlade fond.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamn
London Stock ExchangeGBXSETP
London Stock ExchangeUSDSETM
XETRAEURM7ES

Största innehav

VärdepapperVikt %
ARAFURA RESOURCES LTD NPV6.80%
Nickel Industries AUD NPV5.18%
FREEPORT-MCMORAN USD 0.15.08%
MP MATERIALS C USD 0.00014.71%
VALE INDONESIA TBK IDR 254.54%
PILBARA MINERALS AUD NPV4.52%
FIRST QUANTUM MIN CAD NPV4.43%
IGO LTD AUD NPV4.40%
LYNAS RARE EARTHS AUD NPV4.35%
Sociedad Quimica y Minera de Chile SA4.22%

Innehav kan komma att förändras

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version