Nyheter

LYXCRPEU ETF ESG-scrennade företagsobligationer som handlas på Stockholmsbörsen

Publicerad

den

Lyxor ESG Euro Corporate Bond (DR) UCITS ETF – Monthly Hedged to SEK – Acc (LYXCRPEU ETF) är en UCITS -kompatibel börshandlad fond som syftar till att följa jämförelseindexet Bloomberg Barclays MSCI EUR Corporate Liquid SRI Sustainable Index.

Indexet är representativt för resultatet för företagsobligationer i euro, av investeringsgrad, utgivna av europeiska och icke-europeiska företag, med en löptid på minst 1 år. Indexet inkluderar endast emittenter med ett MSCI ESG-betyg på BBB eller högre och negativt skärmar emittenter som är involverade i vissa värderingsbaserade affärsengagemangskriterier, inklusive aktiviteter relaterade till kontroversiella militära vapen, och de med en ”röd” MSCI ESG-kontroverspoäng

Lyxor ESG Euro Corporate Bond (DR) UCITS ETFAcc investerar i företagsobligationer från hela världen. ETFen har hela utbudet av obligationslöptider. De underliggande obligationerna har Investment Grade -betyg. Ränteintäkterna (kuponger) i fonden återinvesteras (ackumuleras).

Den totala kostnadskvoten uppgår till 0,14% p.a. Fonden replikerar resultatet för det underliggande indexet genom att köpa ett urval av de mest relevanta indexbeståndsdelarna (provtagningsteknik). Lyxor ESG Euro Corporate Bond (DR) UCITS ETFAcc är en stor ETF med 641 miljoner GBP under förvaltning. LYXCRPEU ETF är äldre än 5 år och har hemvist i Luxemburg.

Handla LYXCRPEU ETF

Lyxor ESG Euro Corporate Bond (DR) UCITS ETF – Monthly Hedged to SEK – Acc (LYXCRPEU ETF) är en europeisk börshandlad fond som handlas på bland annat London Stock Exchange och tyska Xetra. LYXCRPEU ETF handlas även på Stockholmsbörsen.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Börsnoteringar

Lyxor ESG Euro Corporate Bond (DR) UCITS ETF – Monthly Hedged to SEK – Acc (LYXCRPEU ETF) är en av de börshandlade fonder som går att handla på Stockholmsbörsen. Denna börshandlade fond handlas i svenska kronor även om många av innehaven handlas i Euro.

BörsKortnamnValuta
OMXLYXCRPEUSEK
XetraLYEBEUR
London Stock ExchangeCRPXGBP
SIX Swiss ExchangeLYCRPEUR
Borsa ItalianaCRPEEUR
EuronextCRPEUR

Största innehav

Denna ETF använder fysisk replikering för att spåra indexets prestanda. Som sådan återspeglar innehavet i ETFen jämförelseindexet.

NamnValutaVikt %SektorLand
RABOBK 4 1/8 07/14/25EUR0.18%FinansHolland
ORAFP 8 1/8 01/28/33EUR0.16%KommunikationstjänsterFrankrike
TOTAL 2 5/8 12/29/49EUR0.15%EnergiFrankrike
BPLN 3 1/4 PERPEUR0.15%EnergiStorbritannien
BPLN 3 5/8 PERPEUR0.14%EnergiStorbritannien
BNP 2 1/8 01/23/27EUR0.14%FinansFrankrike
AXASA 3 1/4 05/28/49EUR0.13%FinansFrankrike
GS 3 3/8 03/27/25EUR0.13%FinansUSA
ACAFP 2 5/8 03/17/27EUR0.13%FinansFrankrike
CS 3 1/4 04/02/26EUR0.13%FinansSchweiz

Innehav kan komma att förändras

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version