Nyheter

LYPI ETF investerar i kommunikationsföretag från hela världen

Publicerad

den

Lyxor MSCI World Communication Services TR UCITS ETF – Acc (EUR) (LYPI ETF) är en UCITS-kompatibel börshandlad fond som syftar till att följa jämförelseindexet MSCI Daily TR World Net Communication Services Sector USD. MSCI Daily TR World Net Communication Services Sector USD är ett fritt float-justerat börsvärdeindex som är utformat för att mäta det investerarbara universum och prestanda för de börsnoterade telekommunikationstjänsterna.

Det är utformat för att täcka stora och medelstora värdepapper och är konstruerat med hjälp av MSCI Global Investable Market Index (GIMI)-metoden för att matcha kriterierna för storlek, likviditet och lägsta fritt flytande.

Beskrivning av Lyxor MSCI World Communication Services TR UCITS ETF – Acc (EUR)

Lyxor MSCI World Communication Services TR UCITS ETFAcc (EUR) investerar i aktier med fokus på Telecommunication, World. Utdelningarna i fonden återinvesteras (ackumulerar).

Den totala kostnadskvoten uppgår till 0,30 % p.a. Fonden replikerar det underliggande indexets utveckling syntetiskt med en swap. Lyxor MSCI World Communication Services TR UCITS ETFAcc (EUR) är en liten ETF med tillgångar på 24 miljoner GBP under förvaltning. LYPI ETF är äldre än 5 år och har hemvist i Luxemburg.

Handla LYPI ETF

Lyxor MSCI World Communication Services TR UCITS ETFAcc (EUR) (LYPI ETF) är en europeisk börshandlad fond. Denna fond handlas på flera olika börser, till exempel Borsa Italiana, Deutsche Boerse Xetra och Euronext Paris. Av den anledningen förekommer olika kortnamn på samma börshandlade fond.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

I juni 2023 meddelades att denna börshandlade fond gått upp i Amundi S&P Global Communication Services ESG UCITS ETF DR EUR (A (WELX ETYF)

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamn
Stuttgart Stock ExchangeEURLYPI
Borsa ItalianaEURTELEW
Euronext ParisEURTELW
XETRAEURLYPI

Det finns även en dollarnominerad variant av samma ETF som handlas på London Stock Exchange och SIX Swiss Exchange.

BörsValutaKortnamn
London Stock ExchangeUSDTELW
SIX Swiss ExchangeUSDLYTELW

Största innehav

Denna ETF använder syntetisk replikering för att spåra indexets prestanda. Som sådan kan ETF:ens innehav variera från jämförelseindexets.

NamnValutaVikt %SektorLand
ALPHABET INC-CL AUSD16.44%KommunikationstjänsterUSA
ALPHABET INC-CL CUSD15.96%KommunikationstjänsterUSA
FACEBOOK INC-CLASS AUSD14.77%KommunikationstjänsterUSA
WALT DISNEY CO/THEUSD5.8%KommunikationstjänsterUSA
NETFLIX INCUSD5.65%KommunikationstjänsterUSA
COMCAST CORP-CLASS AUSD4.54%KommunikationstjänsterUSA
VERIZON COMMUNICATIONS INCUSD4.09%KommunikationstjänsterUSA
AT&T INCUSD3.39%KommunikationstjänsterUSA
CHARTER COMMUN-AUSD1.69%KommunikationstjänsterUSA
T-MOBILE US INCUSD1.36%KommunikationstjänsterUSA

Innehav kan komma att förändras

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version