Nyheter

Luna är nu den tionde största kryptovalutan

Publicerad

den

Terraform Luna är nu den tionde största kryptovalutan mätt efter börsvärde, och har passerat dogecoin, avalanche och shiba inu. Luna är nu värt 25 miljarder dollar, jämfört med bitcoins värdering nära biljoner dollar. Token har ökat när DeFi-handlare letar efter ett billigare, snabbare alternativ till ethereum.

Även om myntet sjönk med cirka 6 procent på måndagen mitt i en bred kryptoförsäljning, visade det fortfarande en uppgång av 25 % under de senaste sju dagarna – vilket gav det ett börsvärde på cirka 25 miljarder dollar, enligt CoinMarketCap-data.

Den värderingen är fortfarande långt ifrån den bästa kryptovalutan, bitcoin. Även om den har sjunkit 30 procent från novembers toppnivåer, har den ursprungliga digitala token fortfarande en värdering nära 1 biljon dollar.

Dogecoin och shiba inu, som tidigare har kämpat om platser i de 10 bästa kryptovalutorna, återfinns nu på platserna nr 11 respektive 13 med ”ethereum killer” avalanche på nr 12, visar uppgifterna.

Terra-blockkedjan, som lanserades 2018, använder stablecoins för att köra sitt betalningssystem och använder luna-token för att stabilisera priset på protokollets algoritmiskt stödda TerraUSD stablecoin, UST. I den decentraliserade finansvärlden, aka DeFi, tar terra fart och tar marknadsandelar från ledande ethereum med snabbare transaktioner och lägre avgifter.

DeFi-investerare har letat efter alternativ till ethereum. Det är en del av anledningen till att mynt som avalanche, solana och luna har varit på uppgång, rapporterade Fortune.

Luna har skjutit i höjden med mer än 12 000 procent på ett år, med mycket av rallyt som kommer bara under de senaste fyra månaderna, enligt CoinGecko. Avalanche å sin sida har stigit 2 400 % på ett år, medan Solana, den femte största kryptovalutan, har stigit 9 500 procent, visar uppgifterna.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version