Nyheter

LGIM ansluter sig till metaverse och lanserar fyra nya fonder

Publicerad

den

Legal & General Asset Management (LGIM) har lanserat fyra tematiska ETFer och blir den tredje emittenten på en vecka som ansluter sig till metaverse och lanserar en metaverse ETF.

L&G Metaverse ESG Exclusions UCITS ETF (MTVR), L&G Optical Technology Photonics ESG Exclusions UCITS ETF (LAZG), L&G Emerging Cyber Security ESG Exclusions UCITS ETF (ESPY) och L&G Global Thematic ESG Exclusions UCITS ETF (THMZ) är listade på London Stock Exchange, Borsa Italiana, Deutsche Boerse och Six Exchange.

LAZG och ESPY har totalkostnadskvoter (TER) på 0,49 % medan MTVR och THMZ hade TER på 0,39 % respektive 0,60 %.

Tre av ETFerna, den optiska tekniken fotonik, cybersäkerhet och globala tematik kommer att sitta inom LGIMS flaggskepps tematiska utbud.

Metaverse ETF kommer att vara en del av det nyskapade ”Access”-sortimentet, där ETFerna kommer att utformas för att användas som ett taktiskt strategiskt verktyg för investerare som söker tillgång till ”icke-traditionella investeringsmöjligheter”.

MTVR spårar iStoxx Access Metaverse-index som kommer att inrikta sig på företag som är involverade i hårdvaruförsörjning, mjukvaruutveckling, nätverk och digitala betalningar för att ”förstärka mänsklig polisering av metaversen”.

Samtidigt kommer LAZG, den första ETF i Europa att spåra temat, följa Solactive EPIC Optical Technology and Photonics index och investera i företag som är involverade i vetenskapen om att skapa, manipulera, sända och detektera ljus. Indexet utnyttjar expertis från European Photonics Industry Commission (EPIC).

ESPY följer indexet Solactive Emerging Cyber Security, med fokus på innovationen och utvecklingen som ser ut att komplettera LGIM Cyber Security UCITS ETF (HURN) som lanserades 2015 och har samlat 2,5 miljarder USD under förvaltning (AUM).

Det kommer att fokusera på framväxande segment av marknaden, inklusive hårdvarusäkerhet, hotintelligens och blockchain-aktiverade säkerhetslösningar.

THMZ kommer att spåra Solactive Global L&G Thematic Lookthrough-indexet och investerar i flera teman med fokus på innovation och långsiktig tillväxt. Den kommer att kombinera koncernens befintliga investeringsstrategier och sammanföra nio megatrender inom områden inklusive teknik, energi och resurser och förändrad demografi.

Aanand Venkatramanan, chef för ETFer EMEA på LGIM, sa: ”Tematiska investeringsstrategier har sett ett starkt investerarintresse under de senaste åren, tack vare deras förmåga att dra nytta av strukturella och grundläggande förändringar i vårt sätt att leva och arbeta.

”Tre av de fonder som lanseras idag fångar några av de mest innovativa och disruptiva företagen som formar globala ekonomier, medan Global Thematic Fund kommer att försöka låta investerare få exponering för flera teman, i ett lättillgängligt format.”

De fyra ETFerna är de första lanseringarna för LGIM i år, där den brittiska kapitalförvaltaren fokuserar på att byta sina befintliga strategier för att bli ESG-kompatibla.

Det har varit en stor vecka för tematiska ETFer, efter att Fidelity International lanserade fem tematiska ETFer tidigare i veckan inklusive Fidelity Metaverse UCITS ETF (FMTV).

Franklin Templeton gick också med i metaverse ETF-loppet idag med lanseringen av Franklin Metaverse UCITS ETF (FLRA).

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version