Nyheter

Leverage Shares utökar sitt produktutbud

Publicerad

den

Leverage Shares har utökat sitt produktutbud på globala börser. Mängden nya lanseringar kommer efter att ha uppnått en rekordmånadsomsättning på mer än $420 miljoner över sitt produktsortiment i februari 2023.

Den fullständiga produktlanseringen inkluderar:

NETP Namn
1  5x Long TIPS Inflation Protected US Bond
2 -5x Short TIPS Inflation Protected US Bond
3  5x Long 7-10 Year Treasury Bond
4 -5x Short 7-10 Year Treasury Bond
5  5x Long 20+ Year Treasury Bond
6 -5x Short 20+ Year Treasury Bond
7 -3x Short Coinbase
8  3x Long Exxon
9 -3x Short Exxon
10  3x Long Ferrari
11 -3x Short Ferrari
12  3x Long India
13 -3x Short India
14  Short Volatility Long Tech
15  FAANG+

Bland de nya produktlistorna finns flera nybörjare för företaget, inklusive en FAANG+ korg ETP och Short & Leveraged (S&L) ETPer som spårar ränteintäkter.

ETP-korgen är den första renodlade som ger fysisk, koncentrerad exponering mot en grupp ledande teknologiaktier för europeiska investerare. Med denna nya ETP-struktur kan företaget eliminera ”utfyllnad” som är vanliga med UCITS ETFer (som har koncentrationsrestriktioner) och ge en exponering utan utspädning till amerikanska teknikledare. Företaget lanserar också en innovativ, aktivt hanterad strategi som försöker dra nytta av volatilitetskurvans ”contango”, samtidigt som man hanterar risken för dramatiska volatilitetstoppar.

Företagets single stock ETP aktiesvit har också utökats med 3x och -3x versioner av hushållsaktier som Exxon och Ferrari. Andra produkter inkluderar 3x och -3x breda marknadsspårare som ger exponering mot den indiska aktiemarknaden.

I en kommentar till lanseringen sa Oktay Kavrak, direktör för produktstrategi på Leverage Shares, ”Vi är stolta över att utrusta sofistikerade investerare med de verktyg som krävs för att navigera i den nuvarande volatiliteten i räntor och inflationsförväntningar. Genom att lägga till S&L ränte-ETP, vår första renodlade korg och fler enstaka namn till vårt sortiment av 170+ produkter i London, har vi befäst vår plats som leverantör av alternativa investeringar (ETP) för investerare över hela Storbritannien och Europa.”

Ett av särdragen hos Leverage Shares ETP:er är att många av värdepapperen är utrustade med hävstångs- och inversexponering. Detta gör att investerare kan delta med förstorad exponering på både stigande och fallande marknader. Förvaltningsavgiften är mellan 0,35 och 0,75 procent — betydligt mindre än alternativa sätt att handla med hävstång. Företaget deklarerade en avgiftssemester för sina Inverse Tesla och NIO ETPer. De handlar med en förvaltningsavgift på 0 % fram till minst 30 september 2023.

Att erbjuda positiv avkastning på alla omvända ETPer är en av de unika egenskaperna hos Leverage Shares produkter. Den positiva avkastningen på vissa ETPer når mer än 10 % på årsbasis.

Alla ETPer för hävstångsandelar är fysiskt backade. Detta innebär att ETPerna fysiskt äger den underliggande tillgången, så inga swappar eller derivat används för att få exponering.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version