Nyheter

Leverage Shares lanserar ETPer för trackers

Publicerad

den

Leverage Shares lanserar ETPer för trackers som ger exponering mot ledande nordamerikanska aktier som Coinbase och Tesla.

Leverage Shares har utökat sitt utbud av börshandlade produkter (ETP) med lanseringen av strategier som spårar priset på välkända aktier. De nio ETP-aktierna är noterade på Londonbörsen med en förvaltningsavgift på 0,15% och erbjuder 1:1-exponering mot ledande nordamerikanska aktier som Coinbase, Shopify, Tesla och FAANGs.

Varje ETP backas upp fysiskt och handlas i pund, euro och amerikanska dollar. Där fördelen ligger i att investera i ETP-aktier i stället för själva aktien, handlas de till en bråkdel av priset till 5 USD per aktie, vilket möjliggör bråkhandel. Amazon har till exempel för närvarande ett aktiekurs på 3 259 dollar.

Företaget lade till ETP:er för trackers för aktörer som gör det lättare för investerare att få tillgång till dessa aktier och låta mäklare erbjuda fraktionerad handel till sina kunder.

Oktay Kavrak, produktstrategi, Leverage Shares: ”Många mäklare erbjuder fortfarande inte fraktionerad handel, så investerare måste betala norr om 3000 dollar för en enda aktie i Amazon och betala valutakostnader för detta. Dessa ETP: er tar bort ytterligare ett hinder för att göra omfattande investeringar tillgängliga över gränser och demografi.”

Lida Eslami, chef för affärsutveckling, ETP och IOB på London Stock Exchange, tillade: ”London fortsätter att stödja innovation och val på ETP-marknaden och erbjuder institutionella och privatpersoner exponering för ett brett utbud av produkter som passar deras utvecklande investeringsstrategier . ”

Leverage Shares har också utökat sitt levererade ETP-sortiment med lanseringen av fyra tredubbla leveraged-strategier som erbjuder exponering för AMD, Twitter, Alibaba och UBER.

Handla Leverage Shares produkter

Leverage Shares produkter kan handlas genom till exempel IG, men även på Londonbörsen för den som har ett konto hos en mäklare som erbjuder handel på denna marknad, till exempel DEGIRO. Vidare handlas Leverage Shares Single Stock ETPs på Euronext Amsterdam och Euronext Paris.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version