Nyheter

LDCE ETF köper europeiska företagsobligationer med låg duration

Publicerad

den

PIMCO Euro Low Duration Corporate Bond UCITS ETF Dist (LDCE ETF) syftar till att generera maximal totalavkastning, i enlighet med försiktig investeringsförvaltning. Fonden kommer huvudsakligen att investera i en aktivt förvaltad diversifierad portfölj av Euro-denominerade företagsränteinstrument av investeringsklass. Portföljens duration kan variera mellan 0-4 år och fonden kan investera upp till 10 % av tillgångarna i värdepapper som är lägre än investeringsklass.

Beskrivning av PIMCO Euro Low Duration Corporate Bond UCITS ETF Dist

PIMCO Euro Low Duration Corporate Bond UCITS ETF Dist investerar i företagsobligationer med fokus på Europa. Obligationernas löptider är mellan 3-5 år. De underliggande obligationerna har Investment Grade-betyg. ETF har en valutaexponering i EUR. Ränteintäkterna (kupongerna) i fonden delas ut till investerarna (Kvartalsvis).

Den totala kostnadskvoten uppgår till 0,49 % p.a. Fonden replikerar resultatet för det underliggande indexet genom att köpa ett urval av de mest relevanta indexbeståndsdelarna (samplingsteknik). PIMCO Euro Low Duration Corporate Bond UCITS ETF Dist har tillgångar på 256 miljoner GBP under förvaltning. LDCE ETF är äldre än 5 år och har sin hemvist i Irland.

Varför LDCE?

Förbättrad avkastningspotential

Kortfristiga företagsobligationer erbjuder en avkastning som är multiplar högre än kortfristiga statsobligationer men med liknande uttagsrisk.

Attraktiv riskjusterad avkastning

lång sikt kan eurokrediter med låg löptid ge en högre avkastning per volatilitetsenhet jämfört med kreditmarknaden med full löptid.

PIMCOs tillvägagångssätt för aktiv förvaltning

Den framåtblickande, disciplinerade investeringspolicyn använder en uppifrån och ner/nedifrån-upp-metod för att bedöma det relativa värdet i olika marknadsmiljöer.

Handla LDCE ETF

PIMCO Euro Low Duration Corporate Bond UCITS ETF Dist (LDCE ETF) är en europeisk börshandlad fond. Denna fond handlas på flera olika börser, till exempel Borsa Italiana och Deutsche Boerse Xetra. Av den anledningen förekommer olika kortnamn på samma börshandlade fond.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamn
gettexEURLDCE
Stuttgart Stock ExchangeEURLDCE
Borsa ItalianaEURLDCE
SIX Swiss ExchangeEURLDCE
XETRAEURLDCE

Största innehav

NamnKupongVikt (%)
IRS EUR -0.50000 09/21/22-2Y LCH-0.5016.68
CDX ITRAXX MAIN37 5Y1.008.47
REPO-0.658.45
IRS EUR -0.25000 09/21/22-5Y LCH-0.258.44
FIN FUT EURO-BOBL 5Y EUX 09/08/226.008.31
PIMCO EURO SHRT SOURCE ACC1.123.50
BARCLAYS PLC SR UNSEC3.382.31
FRANCE GOVT OATE I/L0.252.28
DEUTSCHE BANK AG1.002.04
BACARDI LTD2.751.91

Innehav kan komma att förändras

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version