Nyheter

Large cap aktier, är de värda det?

Publicerad

den

Att investera på aktiemarknaden kan vara skrämmande om du är nybörjare. Oavsett om du vill se dina besparingar växa eller tjäna passiva inkomster är chansen att du vill utnyttja dina hårt förvärvade pengar bättre. Men framgångsrika långsiktiga investeringar behöver inte vara så komplicerade. Faktum är att det finns några enkla strategier som du kan använda för att investera dina pengar på ett säkert och tillförlitligt sätt. Låt oss titta på large cap aktier.

När du skapar en investeringsstrategi är ett sätt att bygga en balanserad portfölj att inkludera en blandning av aktier med olika storlekar. Marknadsvärde avser ett företags värde baserat på det totala antalet utestående aktier. Det beräknas genom att det aktuella aktiekursen multipliceras med det totala antalet utestående aktier. Till exempel skulle ett företag med 5 miljoner aktier som säljer till 10 dollar per aktie ha ett marknadsvärde på 50 miljoner dollar.

Storlek och värde är två viktiga faktorer som investerare letar efter när de skapar en investeringsstrategi. Med marknadsvärde kan investerare snabbt bedöma företagets storlek och jämföra den med andra konkurrenter. Dessutom kan de återspegla hur värdefull allmänheten upplever att företaget är, vilket är viktigt när man överväger aktiens framtidsutsikter.

Typer av Market Caps

Market caps är uppdelade i tre storlekar: small caps, mid caps och large caps.

Large Caps: large caps representerar majoriteten av aktiemarknaden. De finns i ledande jämförelseindex som S & P500, Nasdaq Composite och Dow Jones Industrial Average. Börsvärdet varierar mellan 5 och 25 miljarder dollar.

Mid Caps: medelstora företag har ett börsvärde mellan 2 och 10 miljarder dollar. Ett mid cap aktie kombinerar vanligtvis tillväxtpotentialen för småkapitalaktier tillsammans med stabiliteten hos etablerade large caps.

Small Caps: aktier i småbolag har ett marknadsvärde som sträcker sig från 300 miljoner dollar till 2 miljarder dollar. Eftersom småföretag tenderar att vara mindre i storlek och värde tenderar deras aktier att vara riskfyllda och mer volatila. En potentiell fördel är dock deras tillväxtmöjligheter. Tänk dig att ha investerat i Amazon 1998 när aktien bara stod 7 dollar.

Kännetecken för large caps

Att införliva stora bolag, så kallade large caps, kan vara den perfekta vägen för riskavvisande investerare. Jämfört med medelstora eller småkapitalaktier har large caps i allmänhet tillgång till mer kapital, längre operativ historik och bättre likviditet. Det finns flera potentiella fördelar med att implementera large caps i din portfölj.

  1. Öppenhet: Stora bolag är kända för att vara väletablerade. De har en lång historia av framgångsrika affärsutvidgningar och verksamheter, vilket också innebär att viktiga detaljer som deras finansiella rapporter och vinster är lätt tillgängliga för allmänheten. På grund av denna transparens kan investerare och analytiker snabbt avgöra om ett företag är värt investeringen.
  2. Utdelningar: Eftersom stora bolag redan är etablerade på marknaden upplever de vanligtvis inte höga tillväxttakter. Snarare ger de gradvis kapitalökning och kompenserar i sin tur aktieägarna i form av utdelning. För investerare som letar efter långsiktig tillväxt kan investering med utdelning i åtanke vara ett bra sätt att stanna kvar på marknaden.
  3. Stabilitet: Kanske är den största potentiella fördelen med att investera i large caps stabiliteten. Stora bolag är vanligtvis de som kan klara ekonomiska nedgångar. De har sannolikt högre sannolikhet att stanna kvar på marknaden även när andra företag gör konkurs under svåra band.
  4. Hög likviditet: Eftersom väletablerade företag tenderar att ha fler köpare på marknaden är deras lager enklare och enklare att sälja. Och investerare kommer sannolikt att ha mindre emissioner som avslöjar sina portföljer.
  5. Kapitalvärdering: De flesta stora bolag är kända för sin höga prestanda och stabila resultat under lång tid – vilket innebär att deras aktiekurser inte fluktuerar mycket. Och även om de har det, har deras priser tenderat att studsa upp igen när marknaderna återhämtar sig. Detta har gjort det möjligt för stora bolag att erbjuda investerare bättre kapital genom åren.

Blue-Chip Stocks

En bra sak med att investera i large caps är att få tag på blue-chip-aktier. Blue-chip-aktier avser företag av hög kvalitet som sannolikt anses vara ledande inom sina respektive sektorer. Dessa företag är väletablerade och kända för att vara ekonomiskt stabila. Alla blue-chip-aktier är large caps, men inte alla large caps anses vara blue chip-aktier. Termen ”blue-chip” kommer från ett pokerspel, där ett blue chip har det största värdet.

Vissa människor kan känna att investeringar i blue-chip-aktier är ganska tråkiga och ineffektiva eftersom deras aktiekurser tenderar att förbli orörda på kort sikt. Men många skulle också vara överens om att blue-chip-aktier skulle kunna kompensera risker förknippade med din portfölj och ge goda långsiktiga utsikter när det gäller kapitalvinster. Även om blue-chip-aktier inte är immuna mot förluster och historiska resultat inte garanterar framtida resultat har deras stabilitet blivit en extremt värdefull handelsvara bland dagens investerare.

Qraft AI-Enhanced U.S. Large Cap ETF (NYSE: QRFT)

Qraft AI-Enhanced U.S. Large Cap ETF (NYSE: QRFT) är en aktivt förvaltad portfölj av amerikanska large caps, handplockad direkt av AI-teknik. Med tanke på vikten av att integrera large caps i din portfölj har Qraft Technologies, Inc. utvecklat en AI-driven ETF som fokuserar främst på amerikanska storföretag. QRFT noterades på New York Stock Exchange den 21/5/19. Sedan starten till 2012-12-31 har QRFT överträffat sitt riktmärke S&P 500 Index.

Slutsats

Det finns många skäl att gilla large caps. Vi tror att de kan spela en viktig roll i din övergripande investeringsstrategi. Men om det finns en sak att notera är det alltid viktigt att diversifiera dina portföljer så att du inte helt är beroende av en sektor eller marknader.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version