Nyheter

KraneShares listar China Clean i Storbritannien, Italien och Tyskland

Publicerad

den

Krane Funds Advisors, LLC, (”KraneShares”), ett kapitalförvaltningsföretag känt för sina globala börshandlade fonder (ETF) och innovativa investeringsstrategier, tillkännagav idag lanseringen av KraneShares MSCI China Clean Technology Index UCITS ETF (Ticker: KGRN) på London Stock Exchange (LSE), Borsa Italiana och Deutsche Börse Xetra. KGRN är en passivt förvaltad fond som följer MSCI China IMI Environment 10/40 Index, som är baserat på fyra viktiga miljöteman för ren teknologi: alternativ energi, hållbart vatten, förebyggande av föroreningar och energieffektivitet.

KGRN har klassificerats som en artikel 8-investering enligt EU:s förordning om hållbar finansiell information (SFDR).

Kina har vuxit fram som en framstående global ledare inom förnybar teknik, med ett orubbligt engagemang för att ta itu med sina föroreningsutmaningar. Genom samordnade ansträngningar för att utöka sin kapacitet för förnybar energi och förbättra sin miljöpolitik, siktar Kina på att nå utsläppstoppen till 2030 och koldioxidneutralitet till 2060. Framöver förväntas Kina förbli världsledande inom förnybar energi under de kommande fem åren, vilket står för 43 % av förnybar kapacitetstillväxt i världen.

KGRN ger exponering för de företag som kan dra nytta av Kinas ökade fokus och utgifter för ren energiteknik. Innehav inkluderar den främsta tillverkaren av litiumjonbatterier, Contemporary Amperex Technology (CATL), och flera tillverkare av elfordon (EV), nämligen NIO, XPeng, BYD och Li Auto, som förväntas se en stark tillväxtpotential från den utbredda användningen av elbilar. Kinas elbilsmarknad är den största i världen med mer än 4 miljoner elbilar sålda 2022, motsvarande fem gånger sålda i USA. I decennier har Kina dominerat den globala marknaden för sällsynta jordartsmetaller, vilket ger en inneboende tillgång kedjefördel för inhemsk produktion.

Solenergiteknik är ett annat område som upplever snabb tillväxt i Kina. Bara i år förväntas Kina lägga till ytterligare 30 % kapacitet, eller 95 till 120 gigawatt (GW) solenergi. Dessutom är Kina hem för några av världens största tillverkare av solpaneler, inklusive Xinyi Solar, som kontrollerar 30 % av den globala marknadsandelen.

”Vi tror att Kina för närvarande genomgår en miljömässig renässans och lovar hundratals miljarder dollar till miljöskyddsprojekt och miljöpolicyer”, säger Jonathan Krane, verkställande direktör för KraneShares. ”Kinesiska företag som fokuserar på att bidra till en mer miljömässigt hållbar ekonomi kan potentiellt dra nytta av detta fokuserade initiativ.”

”KGRN erbjuder en övertygande investeringsmöjlighet för dem som vill få exponering mot branscher som inte bara upplever snabb tillväxt, utan också aktivt tar itu med miljöutmaningar”, förklarar Dr. Xiaolin Chen, chef för internationellt på KraneShares. ”Genom att investera i Kinas rena teknikföretag i framkanten av hållbar innovation, ger KGRN potentialen att generera stark avkastning samtidigt som de är i linje med investerarnas värderingar.”

”MSCI China IMI Environment 10/40 Index består av värdepapper som får minst 50 % av sina intäkter från miljövänliga produkter och tjänster. Valet av beståndsdelar baseras på data från MSCI ESG Research”, förklarade Nicco Ferrarini, VD på MSCI.

Handla KGRN ETF

KraneShares MSCI China Clean Technology Index UCITS ETF (Ticker: KGRN) är en europeisk börshandlad fond. Denna fond handlas på flera olika börser, till exempel Deutsche Boerse Xetra.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRONordnet, Aktieinvest och Avanza.

Om KraneShares

Krane Funds Advisors, LLC är investeringsansvarig för KraneShares ETFer. Vår serie av Kina-fokuserade ETFer ger investerare lösningar för att fånga Kinas betydelse som en väsentlig del av en väldesignad investeringsportfölj. Vi strävar efter att leverera innovativa, först-till-marknadsstrategier som utvecklats baserat på våra starka partnerskap och djupa investeringskunskaper. Vi hjälper investerare att hålla sig uppdaterade om globala marknadstrender och strävar efter att tillhandahålla meningsfull diversifiering. Krane Funds Advisors, LLC, har undertecknat de FN-stödda principerna för ansvarsfulla investeringar (UN PRI). Företaget är majoritetsägt av China International Capital Corporation (CICC).

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version