Nyheter

Kommer silverpriset att fortsätta stiga?

Publicerad

den

Ädelmetaller som silver noterade en fin uppgång efter att USAs president Donald Trump släpptes från sjukhuset efter att ha testat positivt för Coronaviruset. Med det sagt, i och med att pandemin fortfarande ett wild card och presidentvalet endast ligger en månad framåt, finns det mer att hämta för silverpriserna?

”I den här situationen ökar handlare inköp av mer riskfyllda tillgångar och gör sig av med safe haven valutor som amerikanska dollar”, skrev Vladimir Zernov i FX Empire. ”Om det amerikanska dollarindexet får mer avtagande fart kommer silver att få ytterligare stöd. En svagare amerikansk dollar är positivt för silverpriset eftersom det gör det billigare för köpare som har andra valutor. ”

När det gäller prisåtgärder i silver kommer naturligtvis handlare att fokusera på det tekniska. I synnerhet leder det tillbaka till den prisnivån på $ 24,15 och om den kan bryta igenom det motståndet.

”Silver försöker komma över närmaste motståndsnivå vid $ 24,15,” tillade Zernov. ”Om silver lyckas etablera sig över denna nivå, kommer det att få mer uppåtgående fart och gå mot den stora motståndsnivån vid 50 EMA till $ 24,65. RSI är i det måttliga territoriet, så det finns gott om utrymme att få fart på uppåt om de rätta katalysatorerna dyker upp. ”

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version