Nyheter

Kommer en återhämtning av internationella flygresor till sommaren?

Publicerad

den

Sommaren 2022 kommer att se en stark återhämtning av internationella flygresor även om nya Coronavirus-varianter dyker upp, tror analytiker

Utmanande förhållanden kommer att kvarstå men efterfrågan på frakt kommer att fortsätta att växa och nya billiga internationella erbjudanden kan lanseras

US Global Jets UCITS ETF kommer att ta fart på reseåterhämtning och drar också nytta av stödindustrins prestanda

Internationella flygresor kommer att överleva turbulensen från alla nya varianter av Coronaviruset för att leverera en stark sommar 2022 när efterfrågan återvänder, säger US Global Jets UCITS ETF (ticker: JETS).

ETF, som är noterat på London Stock Exchange och andra börser över hela Europa, tror att utmanande förhållanden kommer att fortsätta för flygbranschen, men analytiker tror att resenärer ”förmodligen kommer att insistera på att gå ändå” även om nya varianter dyker upp. Branschen kommer också att dra nytta av fortsatt tillväxt inom fraktflyg och potentiellt från lanseringen av nya internationella lågprisflygbolag.

U.S. Global Jets UCITS ETF pekar på att genomsnittspriserna ligger långt under 2019 års nivåer och medan försäljningen av nya biljetter ökar, fortsätter efterfrågan på företag och långdistansflyg att släpa mot intäkterna.

Amerikanska resenärer är mer fokuserade på inrikesflyg med 59 % av kunderna som föredrar att stanna i staterna men intresset för utomeuropeiska destinationer ökar med semesterföretaget G Adventures som rapporterar en 35 % ökning i efterfrågan för november jämfört med 2019. Populära destinationer inkluderar Peru, Costa Rica och Marocko.

Frank Holmes, US Global Investors Inc VD och Chief Investment Officer, sa: ”Teknologiska framsteg och lättnader på restriktioner kommer att diktera tonen för flygresebranschen 2022. Men frakten kan fortsätta att booma och naturligtvis kommer pandemin att fortsätta att ta ut sin rätt.”

US Global Jets UCITS ETF (JETS), som har en TER på 0,65 %, följer US Global Jets Index, som är utformat för att fånga globala företags resultat inom kommersiella flygbolag, flygplanstillverkning och flygplats- och terminaltjänster. Indexet som ETF bygger på använder en smart-beta 2.0-strategi för att fastställa de mest effektiva flygbolagen i världen och ger diversifiering genom exponering mot internationella flygbolag.

Till skillnad från att investera enbart i enskilda kommersiella flygbolag erbjuder JETS också exponering för de industrier som stöder dem, inklusive flygplanstillverkare, flygplatser och terminalserviceindustrier.

Handla JETS ETF

HANetf U.S. Global Jets UCITS ETF är en europeisk börshandlad fond som handlas på bland annat London Stock Exchange och tyska Xetra.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version