Nyheter

KLMT ETF gröna obligationer med kreditbetyg

Publicerad

den

Lyxor Green Bond (DR) UCITS ETF – Acc (KLMT ETF) investerar i en blandning av obligationstyper (främst statsobligationer och företagsobligationer) med fokus på världen. Denna ETF har hela utbudet av obligationens löptider. De underliggande obligationerna har kreditbetyg. Ränteintäkterna (kupongerna) i fonden återinvesteras (ackumuleras).

Den totala utgiftskvoten uppgår till 0,25% p.a. Fonden replikerar resultatet för det underliggande indexet genom att köpa ett urval av de mest relevanta indexbeståndsdelarna (provtagningsteknik). Lyxor Green Bond (DR) UCITS ETFAcc har 334 miljoner GBP i förvaltning. Denna ETF är äldre än 3 år och har sitt säte i Luxemburg.

Lyxor Green Bond (DR) UCITS ETFAcc syftar till att spåra Solactive Green Bond EUR USD IG Index, ett referensvärde för EUR och USD denominerade gröna obligationer som placerats av statsmän, supranationals, utvecklingsbanker och företag. Gröna obligationer är räntebärande värdepapper vars intäkter enbart är avsedda för finansiering av berättigade gröna projekt med fokus på klimatreducerande eller anpassningsinsatser. Indexbeståndsdelarna är märkta gröna obligationer som definieras som berättigade till införande av index av Climate Bonds Initiative, en oberoende ideell organisation som syftar till att främja investeringar för en koldioxidsnål och klimatresistent ekonomi.

Om indexet

Solactive Green Bond-indexet spårar gröna obligationer denominerade i euro eller US-dollar utgivna av suveräner, överstatliga utvecklingsbanker och företag. Endast obligationer från hållbara företag, enligt Solactive, är berättigade till indexet. Betyg: Investment grade.

Handla KLMT ETF

Lyxor Green Bond (DR) UCITS ETFAcc (KLMT ETF) är en europeisk börshandlad fond som handlas på bland annat London Stock Exchange och tyska Xetra. Den finns dessutom att handla på Stockholmsbörsen under kortnamnet LYXGREEN.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamn
Bolsa Mexicana de ValoresMXNCLIMN
Borsa ItalianaEURCLIM
Borsa ItalianaEURCLIM
Euronext ParisEURCLIM
London Stock ExchangeGBPCLIM
London Stock ExchangeUSDCLMU
SIX Swiss ExchangeCHFCLIM
Stockholm Stock ExchangeSEKLYXGREEN
XETRAEURKLMT

Största innehav

Denna ETF använder fysisk replikering för att spåra indexets prestanda. Som sådan återspeglar ETF:ens innehav jämförelseindexets.

NamnValutaVikt %SektorLand
FRTR 1 3/4 06/25/39EUR7.44%GovernmentFrankrike
NETHER 0 1/2 01/15/40EUR2.42%GovernmentNederländerna
BGB 1 1/4 04/22/33EUR2.3%GovernmentBelgien
FRTR 0 1/2 06/25/44EUR1.9%GovernmentFrankrike
IRISH 1.35 03/18/31EUR1.44%GovernmentIrland
DBR 0 08/15/30EUR1.41%GovernmentTyskland
KFW 0 09/15/28EUR1.27%Government Development BanksTyskland
DBR 0 08/15/50EUR1.22%GovernmentTyskland
OBL 0 10/10/25EUR1.07%GovernmentTyskland
KFW 0.01 05/05/27EUR0.84%Government Development BanksTyskland

Innehav kan komma att förändras

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version