Nyheter

KATZ ETF Europas första fond för husdjusindustrin

Publicerad

den

Rize Pet Care UCITS ETF (KATZ ETF) strävar efter att investera i företag som potentiellt kan dra nytta av det ökade ägandet och humaniseringen av husdjur, antagandet av färska och hälsosamma livsmedel och dieter för husdjur, en växande efterfrågan på hälsovård för husdjur och veterinärprodukter. och tjänster och det värdefulla bidrag husdjur ger till vår allmänna mentala hälsa och välbefinnande.

KATZ ETF strävar efter att tillhandahålla investeringsresultat som generellt motsvarar pris- och avkastningsutvecklingen, före avgifter och utgifter, för Foxberry Pet Care Index.

Det finns många anledningar till varför människor älskar sina husdjur. Behovet av komfort och trygghet, strävan efter sällskap och lojalitet och viljan att ge vård är några av de vanligaste. Under de senaste 20 åren har husdjur gått från att sova på våra bakgårdar till att sova i våra sängar. De har blivit uppskattade medlemmar av våra familjer och vi har gått från husdjursägare till husdjursföräldrar. I sin bok, ”The Animals Among Us: How Pets Make Us Human”, hävdar antrozoologen John Bradshaw att husdjurshållning är en inneboende del av den mänskliga naturen.

Att husdjur humaniseras mer och mer är ett naturligt uttryck för vår tendens att behandla husdjur som våra egna barn ju mer vi observerar deras mottaglighet för saker vi själva tycker om. Denna humanisering av husdjur har också format en ny, mer vårdande typ av husdjursägande. Vi har sett uppkomsten av premiumisering inom husdjursprodukter och -tjänster, införandet av hållbarhet i proteinförsörjning och smakämnen och framväxten av en digitalt infödd husdjursförälder som gynnar onlineprenumerationer. Vi har också sett tillväxt i människors önskemål om att ha husdjursrelationer. Med kärnfamiljens tillbakagång adopterar nu många ensamhushåll, ogifta och barnlösa familjer husdjur.

Tillväxten av vår åldrande befolkning och tomma häckar har också lett till ett större antagande av lurviga följeslagare. Denna bakgrund presenterar en optimistisk utsikt för djurvårdssektorn. Vår första i sitt slag investeringsstrategi och ETF – Europas första ETF för husdjursvård – ger investerare exponering mot företag som drar nytta av uppgången i den globala husdjursekonomin. Dessa är företag som gör det möjligt för våra husdjur att leva lyckliga och hälsosamma liv.

Varför KATZ?

Gynnsamma tillväxtutsikter. KATZ är Europas första ETF för husdjursvård och ger investerare exponering mot företag som kan dra nytta av det ökade ägandet och humaniseringen av husdjur.

Drivs av Euromonitor®. KATZ är specialbyggt i samarbete med Euromonitor, ett strategiforskningsföretag baserat i London, Storbritannien, och utnyttjar deras unika insikter och proprietära klassificeringssystem av företag som på ett meningsfullt sätt exponeras för husdjursvårdsprodukter och -tjänster.

Obegränsad inställning. KATZs sammansättning överskrider klassiska sektorer, storlek och geografiska klassificeringar genom att spåra ett framväxande tema.

ETF-effektivitet. I en enda affär ger KATZ tillgång till dussintals företag som är gynnsamt positionerade för att åka i medvinden av djurvårdstemat.

SFDR-klassificering. KATZ klassificeras som artikel 8.

Beskrivning av Rize Pet Care UCITS ETF

Rize Pet Care UCITS ETF investerar i aktier med fokus på husdjur och ESG, World. Utdelningarna i fonden återinvesteras (ackumuleras).

Den totala kostnadskvoten uppgår till 0,45 % p.a. Fonden replikerar resultatet för det underliggande indexet genom att köpa alla indexbeståndsdelar (full replikering). Rize Pet Care UCITS ETF är en mycket liten ETF med tillgångar på 1 miljon GBP under förvaltning. ETFen är yngre än 1 år och har sin hemvist i Irland.

Investeringsstrategi

Foxberry Pet Care-index spårar företag från hela världen som erbjuder husdjursrelaterade produkter och tjänster. Detta inkluderar till exempel produkter relaterade till näring, skötsel och ägande av husdjur.

Handla KATZ ETF

Rize Pet Care UCITS ETF (KATZ ETF) är en europeisk börshandlad fond. Denna fond handlas på flera olika börser, till exempel Deutsche Boerse Xetra och London Stock Exchange. Av den anledningen förekommer olika kortnamn på samma börshandlade fond.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Denna ETF stängdes ned den 12 december 2023.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamn
XETRAEURKATZ
London Stock ExchangeGBPPAWZ
London Stock ExchangeUSDPETZ

Största innehav

NamnISINVikt %Valuta
PATTERSON COS INC COMUS70339510366.91USD
PET CENTER COMERCIO E PARTICIPACOESBRPETZACNOR26.71BRL
PETCO HEALTH & WELLNESS CO INC CL A COMAUS71601V10526.65USD
FRESHPET INC COMUS35803910566.09USD
ELANCO ANIMAL HEALTH INC COMUS28414H10325.73USD
IDEXX LABS INC COMUS45168D10465.7USD
TRACTOR SUPPLY CO COMUS89235610674.94USD
COVETRUSUS22304C10094.92USD
TRUPANION INC COMUS89820210604.84USD
ZOETIS INC COM USD0.01 CL ‘A’US98978V10354.31USD

Innehav kan komma att förändras

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version