Nyheter

IZRL ETF, en dold skatt bland ARK Invests ETFer

Publicerad

den

ARK Investment Management har en av de mer kända uppställningarna av börshandlade fonder i branschen och det säger något eftersom denna kapitalförvaltare är liten i förhållande till vissa emittenter. Det finns dock en dold pärla eller två på listan. Den som sticker ut mest är IZRL ETF, en dold skatt bland ARK Invests ETFer

ARK Israel Innovative Technology ETF (Cboe: IZRL) är en av de två passivt förvaltade ETFer som finns hos ARK Investment Management. IZRL ETF återspeglar resultatet för ARK Israeli Innovation Index, som består av israeliska företag vars huvudsakliga affärsverksamhet orsakar störande innovation inom områdena genomik, hälsovård, bioteknik, industri, tillverkning, Internet eller informationsteknik, enligt emittenten.

Utanför USA har Israel en av de mest expansiva ekonomierna för teknik- och hälsovårdsinnovation i världen, vilket gör IZRL till en praktisk medlem av ARK-serien. Det finns mer i berättelsen och det är goda nyheter för investerare som överväger en satsning på israeliska aktier och IZRL ETF.

IZRL en satsning på global vaccination

IZRL flyger under radarn som en trovärdig satsning på COVID-19-vaccinationsinsatser. ”Det är tydligt att Israels vaccinationsprogram inte bara har en betydande inverkan på konsumenternas förtroende utan också på utgifterna”, säger Arks konkurrent Invesco.

Förutom internationell exponering och teknikexponering kontrollerar IZRL några andra rutor, inklusive tillväxt- och storleksfaktorer. Fondens innehav har ett vägt genomsnittligt börsvärde på två miljarder dollar, vilket placerar den i small cap landskapet.

Det riktade fokuset på Israels innovatörer kan vara ett sätt för investerare att stärka en diversifierad global portfölj som kan vara kraftigt underviktig för detta segment av de internationella marknaderna.

The Times of Israel noterade att Organisation for Economic Co-operation and Development (OECD) ”beräknar Israels ekonomi kommer att växa med bara 2,3% år 2021, under det globala genomsnittet, efter att ha minskat med 4,2% förra året, eftersom ökad arbetslöshet och sannolikt ökande insolvens efter en andra nationell avstängning kommer att tynga den ekonomiska återhämtningen.” Den globala utplaceringen av ett vaccin kan säkert hjälpa fallet för Israel att slå OECD:s BNP-prognoser och IZRL kan utgöra ett attraktivt värdealternativ.

Stigande vaccinationer hjälper till att stabilisera den israeliska ekonomin

”De ekonomiska effekterna sågs relativt tidigt. När sjukligheten avmattades lindrades begränsningarna och den tredje avstängningen rullades tillbaka – och Bank of Israel’s Composite State of the Economy Index för februari ökade med 0,4%, enligt Invesco. ”Den ekonomiska aktiviteten accelererade i mars. Dagliga kreditkortsuppgifter visar att transaktionsvärdet för veckan som slutade 22 mars faktiskt var 15% högre än det var i januari 2020. ”

Handla IZRL ETF

ARK Israel Innovative Technology ETF (Cboe: IZRL) finns endast att handla i USA. Av den anledningen finns den inte i utbudet hos svenska nätmäklare. IG erbjuder erbjuder emellertid handel i IZRL. Till IGs ETF Screener.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version