Nyheter

IXG ETF för globala finansföretag

Publicerad

den

iShares Global Financials ETF (IXG ETF) följer ett marknadsvärdevägt index för stora och medelstora globala finansiella aktier. iShares Global Financials ETF (IXG ETF), som handlas på NYSEArca, är en utdelande ETF. Denna börshandlade fond har en årlig förvaltningskostnad på 0,43 procent.

IXG Factset Analytics Insight

IXG är ett betaspel på globala finanser, till stor del på grund av fondens tyngre koncentration jämfört med andra riktmärken. Trots det faktum att IXG har många av samma aktier i topp 10 som andra riktmärken, betyder den betydligt mindre korgen att stora banker och försäkringsbolag har större vikter. Som man kan förvänta sig bär IXG en förhöjd beta och lutar hårt mot stora kepsar. IXG kan handlas rättvist med viss omsorg. Daglig volym är robust och spridningar är hanterbara. Fondens likvidkorg är goda nyheter för större investerare som vill handla i bulk. IXG är också en otroligt effektiv fond. Den återställer nästan hela sin redan rimliga avgift och spårar sitt index nästan perfekt. Totalt sett är IXG ett kostnadseffektivt och rimligt likvida sätt att få tillgång till globala finanser, på bekostnad av en viss extra koncentration.

Varför IXG?

1. Exponering för företag som tillhandahåller finansiella tjänster till kommersiella och privatkunder, inklusive banker, investeringsfonder och försäkringsbolag

2. Riktad tillgång till finansiella aktier från hela världen

3. Använd för att uttrycka en global sektorssyn

Investeringsmål

IShares Global Financials ETF försöker spåra investeringsresultaten för ett index som består av globala aktier i finanssektorn.

Fondöversikt

Investeringen syftar till att spåra investeringsresultaten för S&P Global 1200 Financials IndexTM. Fonden investerar i allmänhet minst 80% av sina tillgångar i komponentpapper i sitt underliggande index och i investeringar som har ekonomiska egenskaper som är väsentligen identiska med komponentpapper i sitt underliggande index och kan investera upp till 20% av sina tillgångar i vissa terminer, optioner och swapkontrakt, likvida medel. Indexet mäter prestanda för företag som indexleverantören anser vara en del av ekonomins finansiella sektor och som indexleverantören anser är viktiga för globala marknader

Handla IXG ETF

iShares Global Financials ETF (IXG ETF) finns endast att handla i USA. Av den anledningen finns den inte i utbudet hos svenska nätmäklare. IG erbjuder erbjuder emellertid handel i IXG ETF . Till IGs ETF Screener.

Även CMC Markets erbjuder handel med iShares Global Financials ETF (IXG ETF) i form av CFDer. Till CMC Markets

Största innehav

KortnamnNamnSektorVikt (%)
BRKBBERKSHIRE HATHAWAY INC CLASS BFinans6.67
JPMJPMORGAN CHASE & COFinans5.87
BACBANK OF AMERICA CORPFinans3.73
WFCWELLS FARGOFinans2.48
MSMORGAN STANLEYFinans1.83
CCITIGROUP INCFinans1.81
RYROYAL BANK OF CANADAFinans1.80
1299AIA GROUP LTDFinans1.76
GSGOLDMAN SACHS GROUP INCFinans1.67
CBACOMMONWEALTH BANK OF AUSTRALIAFinans1.67

Innehav kan komma att förändras

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version