Nyheter

ISRA ETF en börshandlad fond för den som tror på israeliska aktier

Publicerad

den

VanEck Vectors Israel ETF (NYSEArca: ISRA ETF) riktar sig mot israeliska aktier i företag av alla takstorlekar oavsett noteringsplatser, detta kommer att förklara exponering för företag utanför Israel. För att betraktas som ett israeliskt företag kommer indexleverantören, BlueStar, att välja aktier baserat på en rad kvantitativa och kvalitativa faktorer såsom: huvudkontor, procentandel av intäkter eller långlivade tillgångar i Israel, placeringsort och skatteregistrering , lokalisering av FoU-anläggningar och placering av företagets ledningsgrupp och styrelse.

Förutom likviditets- och marknadsscreening tillämpas olika uteslutningsscreening: REIT och Tel Avivs börsnoterade aktiebolag, OTC-värdepapper, holdingbolag (i allmänhet) är exkluderade. Vid varje halvårsbalans kommer indexbeståndsdelarna att begränsas till 10% och kommer att slutföras av BlueStar’s Index Advisory Committee.

ISRA spårar ett kapitalviktat, kommittégranskat index över företag i Israel eller med kopplingar till landet. Denna ETF kommer med en förvaltningskostnad på 0,62 procent. ISRA äger aktier i 118 olika företag och arbetar med fysisk replikering. Det betyder att denna ETF äger aktier i samtliga de företag som ingår i det underliggande indexet.

Varför ISRA?

Exponering mot en stabil, växande och motståndskraftig ekonomi. Exponering för en levande ekonomi som historiskt har visat en konsekvent BNP-tillväxt trots regionala geopolitiska händelser.

Exponering mot en sektorsekonomi. Indexet erbjuder bred sektorexponering för Israels livliga ekonomi, inklusive informationsteknik, hälso- och sjukvård och ekonomi.

Exponering för israeliska företag globalt. Det underliggande indexet ger en bred och diversifierad återspegling av Israels globalt orienterade ekonomi.

Fondöversikt

Investeringen syftar till att replikera så nära som möjligt, före avgifter och kostnader, pris- och avkastningsprestanda för BlueStar Israel Global Index®. Fonden investerar normalt minst 80% av dess totala tillgångar i värdepapper som utgör fondens jämförelseindex. Indexet består av värdepapper, som kan innehålla depåbevis, från börsnoterade företag som i allmänhet av MV Index Solutions GmbH anses vara israeliska företag. Det kan också använda depåbevis för att söka resultat som motsvarar fondens jämförelseindex. Fonden är icke-diversifierad.

Handla ISRA ETF

VanEck Vectors Israel ETF (NYSEArca: ISRA ETF) erbjuder exponering mot israeliska aktier, men den börshandlade fonden handlas i USA. Av den anledningen finns den inte i utbudet hos svenska nätmäklare. IG erbjuder erbjuder emellertid handel i denna börshandlade fond. Till IGs ETF Screener.

Största innehav

AktieKortnamn% Vikt
WIX.COM LTDWIX US7.06
NICE LTDNICE IT6.71
CHECK POINT SOFTWARE TECHNOLOGIES LTDCHKP US5.84
TEVA PHARMACEUTICAL INDUSTRIES LTDTEVA IT5.53
SOLAREDGE TECHNOLOGIES INCSEDG US4.93
NOVOCURE LTDNVCR US4.89
BANK LEUMI LE-ISRAEL BMLUMI IT4.54
AMDOCS LTDDOX US4.05
BANK HAPOALIM BMPOLI IT3.95
CYBERARK SOFTWARE LTDCYBR US2.48

De tio största innehaven står för 49,98 procent av den börshandlade fondens kapita. Innehav kan komma att förändras

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version