Nyheter

IS0X ETF för exponering mot dollardenominerade företagsobligationer

Publicerad

den

iShares Global Corporate Bond UCITS ETF (IS0X ETF) investerar i företagsobligationer med fokus på World. ETF:n innehar hela utbudet av obligationsförfall. De underliggande obligationerna har Investment Grade-betyg. Ränteintäkterna (kuponger) i fonden delas ut till investerarna (halvårsvis).

Den totala kostnadskvoten uppgår till 0,20 % p.a. Fonden replikerar resultatet för det underliggande indexet genom att köpa ett urval av de mest relevanta indexbeståndsdelarna (samplingsteknik). iShares Global Corporate Bond UCITS ETF är en stor ETF med tillgångar på 767 miljoner GBP under förvaltning. IS0X ETF är äldre än 5 år och har sin hemvist i Irland.

Varför IS0X?

Diversifierad exponering mot globala företagsobligationer

Direktinvesteringar i företagsobligationer över sektorer (industri, allmännyttiga och finansiella företag)

Obligationsexponering med investeringsgrad

Investeringsmål

Fonden strävar efter att följa utvecklingen av ett index som består av företagsobligationer av investeringsklass från emittenter på tillväxtmarknader och utvecklade marknader.

Investeringsstrategi

Bloomberg Global Aggregate Corporate-index spårar företagsobligationer i amerikanska dollar utgivna av företag över hela världen. Alla löptider ingår. Betyg: Investment Grade.

Handla IS0X ETF

iShares Global Corporate Bond UCITS ETF (IS0X ETF) är en europeisk börshandlad fond. Denna fond handlas på flera olika börser, till exempel Borsa Italiana, Deutsche Boerse Xetra och London Stock Exchange. Av den anledningen förekommer olika kortnamn på samma börshandlade fond.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamn
gettexEURIS0X
Stuttgart Stock ExchangeEURIS0X
Borsa ItalianaEURCORP
London Stock ExchangeUSDCORP
London Stock ExchangeGBPCRPS
SIX Swiss ExchangeUSDCORP
XETRAEURIS0X

Största innehav

EmittentVikt (%)
BANK OF AMERICA CORP1.81
JPMORGAN CHASE & CO1.60
GOLDMAN SACHS GROUP INC/THE1.30
MORGAN STANLEY1.16
CITIGROUP INC1.13
WELLS FARGO & COMPANY1.12
VERIZON COMMUNICATIONS INC0.97
AT&T INC0.96
APPLE INC0.82
HSBC HOLDINGS PLC0.79

Innehav kan komma att förändras

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version