Nyheter

IPAB ETF spårar priset på företagsobligationer som följer Parisavtalet och är prissatta i Euro

Publicerad

den

iShares EUR Corporate Bond ESG Paris-Aligned Climate UCITS ETF EUR (Acc) (IPAB ETF) investerar i företagsobligationer med fokus på World. ETF:n innehar hela utbudet av obligationsförfall. De underliggande obligationerna har Investment Grade-betyg. ETF har en valutaexponering i EUR. Ränteintäkterna (kupongerna) i fonden återinvesteras (ackumuleras).

Den totala kostnadskvoten uppgår till 0,15 % p.a. Fonden replikerar resultatet för det underliggande indexet genom att köpa ett urval av de mest relevanta indexbeståndsdelarna (samplingsteknik). iShares EUR Corporate Bond ESG Paris-Aligned Climate UCITS ETF EUR (Acc) är en mycket liten ETF med tillgångar på 0 miljoner GBP under förvaltning. IPAB ETF är yngre än 1 år och har sin hemvist i Irland.

Varför IPAB?

  1. Återspeglar prestandaegenskaperna för en delmängd av FI-värdepapper som är valda och viktade i enlighet med indexmetoden samtidigt som de försöker anpassa sig till målen i Parisavtalet.
  2. Utesluter företag som identifierats som involverade i vissa miljö-, sociala och styrningsaktiviteter (“ESG”), inklusive: kontroversiella vapen; kärnvapen; civila skjutvapen; konventionella vapen; vapensystem, komponenter, stödsystem och tjänster; tobak; termiskt kol; olja och gas; okonventionell olja och gas och kraftproduktion; och företag som klassificeras som brott mot UNGC:s principer.
  3. Antar en förstklassig strategi för hållbara investeringar. Detta innebär att det förväntas att fonden kommer att investera i de bästa emittenterna ur ett ESG-perspektiv (baserat på indexets ESG-kriterier)

Investeringsmål

Fonden strävar efter att uppnå avkastning på din investering, med hänsyn till både kapital- och inkomstavkastning, vilket återspeglar avkastningen från Bloomberg MSCI Euro Corporate Climate Paris Aligned ESG Select Index.

Investeringsstrategi

Bloomberg MSCI Euro Corporate Climate Paris Aligned ESG Select-index följer eurodenominerade företagsobligationer. Värdepapper väljs och viktas enligt hållbarhetskriterier och EU:s direktiv om klimatskydd. Minsta löptid: 1 år. Betyg: Investment Grade.

Handla IPAB ETF

iShares EUR Corporate Bond ESG Paris-Aligned Climate UCITS ETF EUR (Acc) (IPAB ETF) är en europeisk börshandlad fond. Denna fond handlas på Deutsche Boerse Xetra.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamn
XETRAEURIPAB

Största innehav

EmittentVikt (%)
SIEMENS FINANCIERINGSMAATSCHAPPIJ N.V.1.71
BNP PARIBAS SA1.70
UNIBAIL-RODAMCO-WESTFIELD SE1.54
ING GROEP NV1.42
SOCIETE GENERALE SA1.40
ORANGE SA1.21
NESTLE FINANCE INTERNATIONAL LTD1.17
GOLDMAN SACHS GROUP INC/THE1.17
INTESA SANPAOLO SPA1.15
KLEPIERRE SA1.12

Innehav kan komma att förändras

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version