Nyheter

Investera i morgon, En vitbok om tematisk investering

Publicerad

den

Investerare ställs konsekvent inför frågan om historien kommer att upprepa sig eller om det blir annorlunda denna gång. Skall en portfölj placeras baserat på lärdomar från det förflutna eller anpassas investeringarna på en tro om en annan framtid? Tematisk investering kan vara ett sätt att hantera detta på

Den senaste spridningen av smarta beta-ETF och faktorbaserad analys har lagt stor vikt vid analys av det förflutna. Framgången av dessa strategier beror i slutändan på information från historiska aktiemönster som ger värdefulla ledtrådar till framtida aktiekursrörelser. Men lika viktigt bör förbereda sig för en framtid som kan se helt annorlunda ut än vad vi är vana vid.

Det här är den tematiska investeringen kommer in. Det är en framåtblickande investeringsstrategi som syftar till att omfamna de förändringar som vi förutser händer i världen. När vi genomför det på ett korrekt sätt anser vi att tematisk investeringar kan hjälpa till att positionera en portfölj för en oförändrad era av ny teknik som störa befintliga paradigmer, demografi som omformar världens befolkningsbehov och förskjutning av konsumentbeteenden som tvingar förändringar i befintliga affärsmodeller.

I den här vitboken försöker Global X hjälpa investerare att förstå de invecklade tematiska investeringarna och hur man bäst närmar sig utrymmet genom att utforska följande ämnen:

  • Varför din portfölj ska gå tematisk?
  • Skillnaderna mellan cykliska och strukturella teman
  • Hur ser tematisk tillväxt ut?
  • Sektoravbrott
  • Det riskbaserade argumentet för tematisk investering
  • Vad händer när teman sammanfaller?

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version