Nyheter

Investera i hållbarhetsboxen från Aktieinvest

Publicerad

den

Nu kan du bidra till en mer hållbar framtid genom att månadsspara i hållbara aktier med hjälp av hållbarhetsboxen. Med hjälp av big data och artificiell intelligens (AI) från Arabesque har Aktieinvest fått fram de bolag som har bäst betyg utifrån olika hållbarhetsmått.

Börja spara i den här boxen

Placeringsstrategi: Hållbarhet i fokus.

Kriterier: Hållbarhetsboxen innehåller bolagen som bäst efterföljer kriterier kring miljö, socialt ansvar och företagsstyrning (ESG) och FN:s internationella principer Global Compact (GC) kring mänskliga rättigheter, arbetsrätt, miljö och antikorruption. Dessutom får respektive bolag maximalt bidra till en global uppvärmning på 1,5 °C. Bolag som är verksamma inom kontroversiella områden, såsom termiskt kol, vapen och tobak, har valts bort.

Aktierna i sparboxen ses över en gång per år, eller vid behov. Om innehaven ändras kommer dina månadsinvesteringar att följa den nya boxens sammansättning. De innehav som du redan har investerat i kommer att vara kvar på din depå. Du väljer själv om du vill sälja eller behålla dem långsiktigt.

NamnBranschFördelning
ABB LtdIndustri17 %
Electrolux BKonsument, cyklisk17 %
KONE CorporationIndustri16 %
L’OrealKonsument, stabil16 %
PandoraKonsument, cyklisk17 %
Thule GroupKonsument, cyklisk17 %

Minsta köp

500 kronor.

Avgift

När du månadssparar i Hållbarhetsboxen är köpavgiften 10 kronor om du är medlem i Aktiespararna. Icke medlemmar betalar 20 kronor. Om du sedan vill sälja en eller flera aktier i boxen gör du det enligt Aktieinvests prislista för spartjänsten Andelsorder.

Det är samma kurssättning när du köper en av sparboxarna som när du handlar via Aktieinvests spartjänst Andelsorder.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version